Мрії збуваються: Богдан Волик в Черкасах чекає на протез ока і нарешті спілкується з мамою

04.01.2017
Мрії збуваються: Богдан Волик в Черкасах чекає на протез ока і нарешті спілкується з мамою

Богдана Волика до свого кабінету запросив Володимир Гройсман.

Життя черкаського підлітка Богдана Волика, який урятував двох дівчаток на Дніпрі, про що «УМ» розповідала, різко змінилося і повернуло на щасливий шлях. 
 
Тепер у Богдана багато друзів. Йому пишуть однолітки, серед яких чимало дівчат, вони захоплюються його сміливістю і мужністю. Пишуть навіть ті кривдники, котрі називали його «однооким піратом». Шкодують, що таке казали.
 
Серед Богданових друзів чимало й дорослих — сусіди та знайомі, а ще журналісти, рятівники, лікарі і навіть сам Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, який запросив його до свого кабінету, подарував годинник і пообіцяв допомогти з операцією на оці, якої хлопчик потребує після того, як його травмував одноліток у дитячому садку. 
 
Богданові тепер дзвонить і його мама. Для нього це теж велике щастя.
 
Бабуся Богдана — Алла Чеховська, переконана, що доля так розпорядилася невипадково. І невипадково напередодні Святого Миколая, коли Богдан гуляв на самоті біля річки, він побачив тих дівчаток, яких Всевишній допоміг йому врятувати. Святий Миколай недарма вважається чудотворцем. 
 
«У Богдана зараз такий період незвичний у житті, що скільки уваги йому. Але він не зазнається. Каже, я не герой. Так вчинив би кожен на моєму місці», — розповідає дідусь хлопчика, Олексій Васильович.
 
Він каже, дівчинка Даша, яку врятував онук, подарувала йому свій телефон замість того, який він намочив, коли кинувся за нею у воду. Мобільні телефони йому вручили і представники благодійного фонду та поліції, а черкаські рятувальники подарували Богдану маску та ласти для плавання, про які він так мріяв. Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко презентував маленькому рятівникові сертифікат на премію в 30 тисяч гривень.
 
Алла Василівна говорить, що потихеньку надходять і кошти на карточку, номер якої оприлюднювала «Україна молода», оголосивши збір грошей на операцію Богдану на протезування ока. 
 
А минулої середи Богдан їздив iз бабусею до Києва. Машину виділили для поїздки черкаські рятувальники, професію яких хлопчик мріє здобути, коли виросте. І у столиці юному рятівнику вже поставили протез ока. Правда, протез тимчасовий.
Справжній протез обіцяють поставити тільки у лютому. Його замовили. Оперуватиме відомий прибалтійський офтальмолог, який рятував бійців АТО. Тож бабуся і сам Богдан вірять, що все складеться добре. 
 
До речі, оплату за цю операцію, як і обіцяв, узяв на себе Володимир Гройсман
.
«Ми з Богданом щиро дякуємо за таку допомогу. Також низько кланяємося і дякуємо всім людям, хто відгукнувся і підтримав нас словом та коштами. Дай Боже усім вам, люди добрі, здоров’я і щастя у Новому році», — зі сльозами на очах говорить пані Алла. 
 
А ще зізнається, мовляв, ми були зі своїм горем самі, а тепер скільки чудових друзів маємо. 
 
А тим часом Богдан вирішив здійснити ще одну свою мрію. Він хоче ходити тренуватися у тренажерний зал. Щоб бути не лише сміливим, а й сильним.