Гербангули Бердимухамедов утретє став президентом Туркменистану

14.02.2017

Чинний президент Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов прогнозовано переміг на президентських виборах, які відбулися в країні у неділю, 12 лютого.

За попередніми даними Центрвиборчкому (ЦВК) Туркменістану, які були оприлюднені в понеділок, Бердимухамедов отримав 97,7 відсотка голосів виборців, повідомляє агенція «Франс Пресс».

Явка на виборах, за підрахунками ЦВК, склала 97% — на відсоток більше, ніж на попередніх виборах п’ять років тому. При цьому ЦВК не навів дані щодо кількості голосів, які отримали інші вісім «бутафорних» кандидатів на посаду президента.

Гурбангули Бердимухамедов керуватиме Туркменістаном ще сім років. Це буде вже третій поспіль його термін на президентській посаді.

У вересні минулого року з його ініціативи до Конституції країни внесли зміни, які скасували 70-річний віковий ценз для кандидатів у президенти і збільшили термін президентських повноважень iз п’яти до семи років. Гурбангули Бердимухамедов прийшов до влади в Туркменістані у 2006 році, після смерті свого попередника Сапармурата Ніязова.