У Черкасах відкрили школу волонтерів, які популяризуватимуть здоровий спосіб життя

17.03.2017
У Черкасах розпочала свою роботу школа волонтерів.
 
Вона запрацювала на базі Черкаської благодійної організації ЛЖВ «Від серця до серця».
 
На першому установочному занятті зібралися активні черкащани, які виявили бажання присвятити себе соціальній роботі, хочуть оволодіти основними знаннями та вміннями цієї справи і готові працювати у галузі профілактики негативних явищ, популяризуючи здоровий спосіб життя. 
 
«Під час занять, а групи у нас по 10-15 осіб, відвідувачі школи отримають інформацію про профілактичну роботу волонтера, навчаться працювати з уразливими групами населення, контактувати з владою та молоддю», — розповідають «УМ» у Черкаській благодійній організації ЛЖВ «Від серця до серця».
 
За словами фахівця цієї організації Марини Здоровець, навчання для волонтерів — безплатне.
 
Воно складається з блоків за такими напрямами роботи: з тими, хто вживає наркотики; протидія торгівлі людьми; Центр реінтеграції тощо.
 
Також учнів навчатимуть основ організації масових заходів. А здобуті знання можна буде застосовувати на практиці ще під час занять.
 
Адже заняття у школі допоможуть волонтерам оволодіти основними знаннями та вміннями, необхідними для здійснення соціальної роботи у межах діяльності Черкаської благодійної організації ЛЖВ «Від серця до серця». 
 
Тож волонтери школи, наголошує пані Марина, братимуть участь в акціях та інших заходах організації, а ще проводитимуть тематичні заняття за методикою «Рівний—рівному».
 
«Наразі у навчальному плані школи — 14 тематичних блоків, але за потреби, ми їх ще додаватимемо. До викладання у школі будемо залучати спеціалістів — соціальних працівників організації, які детально зможуть розповісти про специфіку роботи. А саме навчання відбуватиметься у формі міні-тренінгів», — наголошує Марина Здоровець.
 
Вона каже, що в процесі роботи школи будуть відібрані креативні люди з можливістю подальшого їхнього навчання вже як тренерів, а також із перспективою працевлаштування.
Заняття у черкаській школі волонтерів проводитимуть двічі на місяць.