На що витратять найбільше: головне про ухвалений бюджет Києва-2018

19.12.2017
Згідно з проектом бюджету, Київська міська рада розраховує у наступному році отримати доходи на рівні 49,1 млрд. гривень, а от щодо поточних видатків — то вони становитимуть 38,8 млрд. гривень.
 
Витрачати доведеться також  на будівельні роботи і на капітальний ремонт — вони «з’їдять» у наступному році 10,3 мільярда, зокрема гроші підуть на ремонт доріг, міжквартальних проїздів, зовнішнього освітлення, світлофорних об’єктів, на придбання рухомого складу та інше.
 
А ось на освіту планується спрямувати 13,6 млрд. гривень, 9,2 мільярда — на охорону здоров’я та 8,6 мільярда — на соціальний захист киян.
 
Щодо транспортної галузі, то на неї планується виділити майже 6 млрд. гривень і це, як сказав на засіданні Київради заступник голови КМДА Микола Поворозник, дозволить проводити «будівництво метрополітену на житловий масив «Виноградар», Подільського мостового переходу через  Дніпро та розробити ТЕО для початку будівництва четвертої гілки метро на житловий масив «Троєщина».
 
Щоправда, житлово-комунальна сфера, культура та спорт отримають дещо менше: 1,6 млрд. гривень, майже 1 млрд. та 0,5 млрд. — відповідно.
 
Якщо ж хтось хотів подати пропозиції до зміни проекту бюджету (депутати Київради, постійні комісії, депутатські фракції чи члени територіальної громади Києва), то мав це зробити до 18 грудня, звернувшись до Комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку. 
 
Нагадаємо, що в листопаді за попередніми даними, доходи на наступний рік планувалися дещо скромнішими — 45 млрд. гривень, принаймні таку цифру тоді озвучив голова бюджетної комісії Київради Андрій Странніков. Для порівняння додамо, що цьогоріч столиця фінішувала із сумою доходів у 41,3 млрд. гривень.