Вдома — хоч китайською

01.07.2020

Шановна редакціє газети «Україна молода»! Я проста пенсіонерка, постійний читач та передплатник вашої газети.

Газета мені дуже подобається, бо вона правдива, патріотична. Я вам пишу, оскільки в мене немає інтернету і ніяких сторінок у «Фейсбуці», ніяких сайтів, а тільки «Україна молода», тому дуже прошу через вашу газету передати на канал «Прямий», який я дивлюся, подяку всім тим телеведучим, які висвітлюють правду, допомагають людям розібратися в подіях, професійно пояснюють нам різні ситуації. 

Тільки одному ведучому каналу я б зробила зауваження — це Матвій Ганапольський, оскільки він цікавиться, що пишуть люди. Так ось що я скажу: ви, як ведучий канала, часто при виконанні своїх журналістських обов’язків переходите на російську мову — мову окупанта.

Часто запрошуєте гостей, які живуть в Україні, але розмовляють російською мовою. Вдома зі своїми дітьми розмовляйте, як вам заманеться, хоч китайською, але на роботі говоріть державною українською мовою.

Тому й не дивно, що через таких журналістів та гостей студії Дмитро Разумков — голова Верховної Ради України — говорить, що треба переглянути закон України про українську мову.

Потрібно брати приклад із шановного Ахтема Чийгоза, який намагається розмовляти українською, хоча все його непросте життя та складна доля його народу не дозволяли йому цього робити раніше. 

 
Тетяна ГОЛОВЧЕНКО
Тростянець, Сумська область