На вересневій обкладинці British Vogue супермоделі 90-х з’явилися разом

20.09.2023
На вересневій обкладинці British Vogue супермоделі 90-х з’явилися разом

Майже 34 роки по тому Сінді, Крісті, Лінда та Наомі возз’єдналися для нової обкладинки Vogue.

У 90-х роках минулого століття цих дівчат знали всі. Їхні імена не сходили зі сторінок найпопулярніших видань. Але світ моди мінливий і швидкоплинний. Тож сьогоднішній молоді ще треба пояснювати, хто такі Наомі Кемпбелл, Сінді Кроуфорд, Лінда Євангеліста та Крісті Тарлінгтон.

 

Але для старшого покоління це безумовні зірки і кумири.


І ось четверо цих і до сьогодні блискучих красунь прикрасили нову обкладинку вересневого числа британського Vogue. І невипадково. Уперше цей зірковий квартет супермоделей з’явився в січневому випуску британського Vogue 1990 року. Була і п’ята — вже покійна Тетяна Патіц, а зйомку провів фотограф Пітер Ліндберг, ще одна легенда зі світу моди і шоу-бізнесу, якої, на жаль, уже немає з нами.


Майже 34 роки по тому Сінді, Крісті, Лінда та Наомі возз’єдналися для нової обкладинки Vogue, щоб відзначити випуск їхнього довгоочікуваного документального фільму для Apple TV+.

 

Саме тому серед дівчат немає ще однієї суперстар — німецької моделі Клаудії Шиффер, бо і тоді, в 1990-му, її не було з дівчатами.


«Для фотосесії я мав честь поїхати до Нью-Йорка з одним із моїх улюблених молодих спів­авторів, фотографом Рафаелем Паваротті. Протягом двох днів у травні, після багатотижневої підготовки до стилізації наших чотирьох ікон, для мене було радістю знову працювати з цими жінками, яких я маю щастя називати друзями і колегами.

 

Настрій на знімальному майданчику був чарівний. Завітала Анна Вінтур, а моделі були на висоті», — прокоментував головний редактор British Vogue Едвард Еннінфул.

 

Він зазначив, що це буде його «останній вересень на посаді головного редактора британського Vogue: «Це, безумовно, не кінець: попереду в мене ще шість випусків, перш ніж я прийму свою нову роль у Conde Nast — глобального творчогo радника видання Vogue».