Сара Джессіка Паркер продюсуватиме стрічку про українського воїна, котрий танцює на протезах

25.10.2023
Сара Джессіка Паркер продюсуватиме стрічку про українського воїна, котрий танцює на протезах

Сара Джессіка Паркер.

Американська акторка, продюсерка й виконавиця головної ролі у серіалі «Секс і місто» Сара Джессіка Паркер стала виконавчою продюсеркою документального фільму «Перший ряд» (Front Row) про трупу талановитих українських артистів балету United Ukrainian Ballet в еміграції. Про це пише видання Variety.


Відомо, що режисеркою стане творчиня стрічки «Насіння обману» Міріам Гуттманн. Продюсуватимуть «документалку» компанія Scenery спільно з підприємством Banijay Benelux.

 

Місію виконавчих продюсерок узяли Сара Джессіка Паркер і Елісон Бенсон — завдяки Pretty Matches Productions разом із The Ruderman Family Foundation.

 

Проєкт «Першого ряду» вже презентували на міжнародній телеконференції Mipcom у Канні 16 жовтня. Очікується, що документальний фільм буде завершено у 2024 році.
    

Сюжет розповідатиме про групу українських танцівників-біженців, які в еміграції створюють нову балетну трупу United Ukrainian Ballet у Нідерландах, і демонструватиме українську «наполегливість і людський стан на тлі тяжкої війни».
    

У головній ролі постане військовий Збройних сил Олександр Будько з позивним Терен, котрий втратив обидві ноги на війни з російськими терористами в Україні й прибув до США на протезування. Невдовзі він познайомився з провідним артистом балету Олексієм Ратманським, коли останній був там на гастролях.
    

Бійця запросили приєднатися до балетної трупи, й у липні цього року (після 4 місяців репетицій) він станцював на протезах у Каліфорнійському театрі, аби привернути увагу американської публіки до війни в Україні.

 

Олександр Будько із позивним Терен у постановці Жизель.

(Фото:@alexeiratmansky/Instagram).

    

«Надати цим танцівникам  міжнародну платформу, щоб розповісти свої історії через силу, красу та жорстокість балету, — велика честь для мене, — зазначає Паркер, яка також є віцеголовою ради директорів Нью-Йорк Сіті Балету.
    

Фільм «Перший ряд» описуватиме історію про нещастя та стійкість водночас, спустошення через відеодзвінки танцівників з їхніми родинами вдома, поглибленя почуття провини тих, хто вижив.
    

Засновник і продюсер Scenery Айсідор Роберс наголошує: «Стрічка стане захопливим поглядом на світ балету, демонструючи непохитну рішучість і самовідданість групи танцюристів з України. «Перший ряд» — це тонкий і багатошаровий твір, що дає можливість швидко зазирнути у вільний світ труднощів і танцю».

 

Він додає, що участь Сари Джессіки в проєкті, «безсумнівно, надасть фільму виміри, що збагачуватимуть та надихатимуть».