Брітні Спірс написала автобіографічну книжку «На межі фолу»

01.11.2023
Брітні Спірс написала автобіографічну книжку «На межі фолу»

Брітні Спірс. (Фото з відкритих джерел)

Американська співачка Брітні Спірс, справжня попікона 1990-х, опублікувала мемуари «Жінка в мені», де розповіла про найтемніші моменти свого життя.

 

Зокрема, про стосунки з Джастіном Тімберлейком, аборт, образу на батька й сексуалізацію свого сценічного образу.


Автобіографічну книжку вона присвятила двом синам — «коханню її життя» — 18-річному Шону Престону та 17-річному Джейдену Джеймсу.


«Написана з винятковою відвертістю і гумором, революційна книга Спірс висвітлює незмінну силу музики і кохання — і важливість того, щоб жінка нарешті розповіла свою історію на своїх власних умовах», — зазначено в анотації новодруку.


Усе життя Брітні Спірс провела в об’єктиві пильної уваги й знущань. У підлітковому віці журналісти безперестанно ставили відверті запитання, а будучи дорослою, вона опинилася під опікою й не мала права ухвалювати самостійні рішення.


Цілих 13 років співачка не бачила своїх синів без спеціального погодження, не могла обирати собі їжу, пити чай і каву та мати водійське посвідчення.

 

Два роки тому суд нарешті скасував опіку її батька: суддя постановив, що Брітні нарешті може повернути контроль над своїм життям. Однак у нових мемуарах попзірка доводить, що це аж ніяк не щасливий кінець.


У перших розділах книжки вона ділиться переживаннями щодо упередженого ставлення на початку кар’єри. Так, у 1998 році юна Брітні опинилася на верхівці світових попчартів та одночасно зіткнулася з хвилею критики від журналістів. Вони були переконані, що нова виконавиця — лише продюсерський продукт без власного голосу.


У 17-річному віці Брітні Спірс почала зустрічатися з 18-річним Джастіном Тімберлейком: їхні стосунки тривали з 1999-го по 2002 роки.


У мемуарах «Жінка в мені» вона розповіла, що в 19 років зробила медикаментозний аборт. До того ж  додала: якби самостійно ухвалювала рішення, «ніколи б не зробила цього». За її словами, це одна з найтрагічніших подій у її житті: «І все ж таки Джастін був упевнений, що не хоче бути батьком».


«Усе скінчено», — написав пізніше Тімберлейк і покинув співачку. Після цього преса критикувала Спірс за нібито зраду партнера.

 

У своїй книзі вона стверджує, що після складного розриву почувалася «спустошеною».


У 2007 році трапився один із найбільш скандальних епізодів у житті попзірки — гоління голови.


«Протягом багатьох років я була хорошою дівчиною. Я ввічливо усміхалася, поки ведучі телевізійних шоу глузували з моїх грудей, а американські батьки казали, що я руйную їхніх дітей, коли вдягаю короткий топ. І я втомилася від цього», — поділилася співачка.


Після цього Брітні почали вважати «нестабільною», тож наступного року суд вирішив передати її під опіку батька Джеймі та адвоката.

 

У мемуарах співачка розповідає про психіатричну клініку, де її насильно тримали, прив’язували до лікарняного ліжка і змушували вживати ліки. Ба більше, навіть не дозволяли наодинці приймати ванну.


«...Охорона приносила мені конверти з медикаментами й стежила, щоб я вчасно їх приймала. На мій iPhone встановили функції батьківського контролю. Усе перевіряли та контролювали. Геть усе», — коментує Спірс той період.


Співачці вдалося звільнилася з-під опікунства лише в листопаді 2021 року, проте Брітні Спірс стверджує, що потребуватиме ще чимало часу, аби відновитися після такого травматичного досвіду.


«Жінка в мені» в українському перекладі має з’явитися не раніше червня 2024 року. Вийдуть мемуари у видавництві «Наш формат».

 

Лада ОСА