Гаряча «бавовна»: українська «Армія дронів» успішно нищить техніку і живу силу рашистів

08.11.2023

За перший тиждень листопада оператори «Армії дронів» установили рекорд із знищення окупаційних опорних пунктів. У рашистів стало на 335 позицій менше.

 

Цей результат міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму Telegram-каналі назвав найуспішнішим з початку повномасштабної війни.

 

Серед знищеного озброєння — 83 бойові броньовані машини, 72 вантажівки, 36 танків та сотні 200-х.

 

«Продовжуємо системно підсилювати Сили оборони дронами, — закликав він. — Більше безпілотників — ефективніші результати».


В Україні також була успішно випробувана система захисту бронетехніки від російських безпілотників — унікальний комплекс радіоелектронної боротьби (РЕБ) Piranha.

 

«Він створює захисний купол до 600 метрів навколо себе, — повідомив пан Федоров. — Під дією системи коптер чи дрон-камікадзе не може отримувати команди та передавати дані. Як результат — «пташка» або зависає в повітрі, здійснює аварійну посадку, або безконтрольно падає. Також Piranha пригнічує системи супутникової навігації, як-то ГЛОНАСС».

 

Зараз системна технічна новинка пройшла польові випробування й готова до серійного виробництва.


Щось постійно «падає» у москалів і на територіях, які вони тимчасово окупували. У ніч на 7 листопада пролунали вибухи у Севастополі та в Бахчисарайському районі.

 

Також у мережі писали про вибухи у Новофедорівці, де розташований військовий аеродром «Саки».


А днем раніше потужна «бавовна» зчинила сильні вибухи, пожежу і детонацію на складі боєприпасів у курортному Сєдовому, що неподалік Маріуполя.

 

За даними ТГ-каналу «Збройні Сили України. Війна окупантам», на тому ж майданчику зберігалися також вертольоти окупантів, привезені на ремонт. Після точного «прильоту», селище закрили для в’їзду.


Авдіївка і далі залишається найбільш гарячою точкою фронту, оскільки кацапи не відмовилися від задуму взяти в оточення район оборони ЗСУ.

 

Днями сюди додатково відправили ще один танковий полк і здійснили серію атакуючих та штурмових дій.


Росіяни також налагодили випуск керованих бомб і б’ють ними як по прифронтових українських територіях, так і по військових позиціях. Іноді кількість запусків сягає до півсотні на день. Про це на брифінгу повідомив речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат.

 

За його словами, приблизно пів року тому спостерігалося лише «поодиноке застосування» цих боєприпасів з літаків Су-34, Су-35. А тепер рашисти вийшли на інший рівень.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

 

І ще одна сумна новина. У себе вдома, від вибуху ручної гранати, загинув помічник Валерія Залужного — Геннадій Чистяков.

 

Як з’ясувалося, шість боєприпасів входили до «подарункового набору», який разом з пляшкою віскі Black Label йому презентував на день народження полковник Тимченко.

 

Іменинник подумав, що разом зі спиртним отримав символічні чарки в армійському стилі.

 

«Спершу до рук боєприпас узяв син та почав крутити кільце, — повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко. — Далі військовослужбовець забрав гранату в дитини та висмикнув кільце, спровокувавши трагічний вибух».

 

Геннадій Чистяков помер на місці. Поранення отримав і його син шкільного віку.