Спляча красуня: Дакота Джонсон спить понад 10 годин на добу

20.12.2023
Спляча красуня: Дакота Джонсон спить понад 10 годин на добу

Дакота Джонсон.

Дакота Джонсон, зірка фільму «П’ятдесят відтінків сірого», нещодавно дала інтерв’ю виданню The Wall Street Journal.

 

Вона зазначила, що вбачає сон пріоритетною справою, якій приділяє не менше 10 годин на добу.


«У мене немає визначеного часу, коли я прокидаюся. Це залежить від того, що відбувається в моєму житті. Якщо в мене вихідний у понеділок, то буду спати, скільки зможу. Сон є пріоритетом у моєму житті», — розповіла вона журналістам WSJ.

 

Також додала, що в ідеалі спить близко 14 годин. Однак мінімум, без якого її «організм не функціонуватиме», — принаймні 10 годин щоночі.


Джонсон розповіла, що полюбляє  приймати ванну в будь-який час доби, коли відчуває в цьому потребу: «Якщо посеред дня в мене виникає думка: «О Боже, що це за світ?», то я піду у ванну. Я вважаю, що вода дійсно заземлює».


Окрім цього, акторка поділилася, що бореться з тривогою за допомогою медитацій, а також намагається тренуватися п’ять днів на тиждень: «Я медитую щодня, двічі на день. Я займаюся трансцендентальною медитацією. Останнім часом я дуже захопилася роботою з диханням, і це мені дуже допомагає, коли тривожно».


Дакота з 15 років страждає на депресію і знає про цю проблему все. Навіть має роботу із захисту прав на депресію, за яку отримала нагороду на 17-му щорічному семінарі HOPE Luncheon.


«Це дійсно круто, що хтось насправді обстоює сон. Стільки людей так довго цим нехтували — раніше пишалися тим, що мало сплять. Але люди нарешті усвідомлюють, наскільки він важливий для фізичного та психічного здоров’я», — прокоментувала інтерв’ю Джонсон докторка медичних наук, терапевтка та медична директорка Центру сну Північної Дакоти Сіма Госла.


І хоча 14 годин сну здаються шокуючими, Госла вважає: правило «не менше 10» існує: «Раніше ми думали, що нормою є 6—8 годин сну, але нещодавні дослідження збільшили ці цифри до 7—9».


Звичайно, усім нам потрібно визначати власну норму, котра може змінюватися щодня та, відповідно, упродовж життя і на яку впливають генетика, повсякденна активність, поточний стан здоров’я (тим, хто хворіє, потрібно більше спати) та емоційне здоров’я.


«На жаль, магічної цифри не існує, — пояснює Госла. — Спробуйте згадати, як почуваєтесь, коли прокидаєтеся вранці. Якщо ви прокидаєтеся самостійно і відчуваєте, що добре відпочили, отже, ви все робите правильно». Вона радить усім, особливо тим, хто не витрачає 14 (абонавіть 10) годин щоночі на сон, «звернути увагу на обстановку: переконатися, що спальня — прохолодна, тиха та комфортна, а якщо вас будять сторонні шуми чи світло, усунути це на наступну ніч».


Дакота Джонсон — американська акторка й модель. Відома за ролю Анастейші Стіл у фільмі «П’ятдесят відтінків сірого». Також грала у фільмах «Жінка без правил»,«Незнайома дочка», «Мачо і ботан».

 

Лада ОСА