Чи просто бути монстром? Актор Джейкоб Елорді зіграє Франкенштейна в новій екранізації Netflix

17.01.2024
Чи просто бути монстром? Актор Джейкоб Елорді зіграє Франкенштейна в новій екранізації Netflix

Джейкоб Елорді.

Чимала кількість світових видань прирівнюють цей кінорік до знаку Джейкоба Елорді – харизматичного австралійського актора, відомого за блискучою грою в серіалі «Ейфорія» та за новими фільмами «Солтберн» та «Прісцилла».


Наразі відомо, що Елорді долучився до нової адаптації історії про створення Франкенштейна від триразового володаря «Оскара» Ґільєрмо дель Торо, пишуть видання Deadline та Variety.

 

Робота над «Франкенштейном», зазначає Netflix, може розпочатися вже в лютому цього року.


Як і попередні екранізації, ця заснована на романі англійської письменниці Мері Шеллі 1818 року.

 

Вона розповідатиме про вченого-новатора Віктора Франкенштейна, котрий проводить експеримент і створює жахливу істоту з неживої матерії. Твір фільмували чимало разів.

 

Особливу відзнаку отримав «Франкенштейн» 1931 року режисера Джеймса Уейла з Борисом Карлоффом у головній ролі.


Сценарій напише сам Ґільєрмо: наскільки точно він планує інтерпретувати першоджерело, поки невідомо. Стрічка постане третім спільним проєктом режисера з Netflix.


«Я мріяв створити цей фільм протягом 50 років, з моменту, як побачив першого «Франкенштейна». Розумів, що проєкт вимагає багато досвіду та інструментів, яких не мав 10 років тому. Тепер я досить сміливий або ж безрозсудний, тому ми беремося за виробництво», — розповів Ґільєрмо дель Торо в жовтні 2023-го.


Спочатку на головну роль розглядали актора Ендрю Ґарфілда, однак той вийшов із проєкту через страйки сценаристів та акторів у Голлівуді.

 

Роль творця Віктора Франкенштейна отримав зірка «Дюни» Оскар Айзек. Також у фільмі задіяні актори Крістоф Вальц, Мія Ґот, Фелікс Каммерер («Все тихо на Західному фронті»), Ларс Міккельсен.


26-річний Джейкоб Елорді став відомим завдяки серіалу студії НВО «Ейфорія». Нещодавно знявся разом з Баррі Кеоганом у чорній комедії «Солтберн» режисера Емеральда Феннелла, а також зіграв Елвіса Преслі в драмі Софії Копполи «Прісцілла». Отже, актор має досвід зображення відомих персонажів — реальних чи вигаданих.


Інформації про майбутню стрічку поки небагато, але прихильники історії про Франкенштейна неодмінно чекатимуть на яскраві візуальні ефекти, фірмові моторошні декорації дель Торо, складні протези та безліч гриму.

 

Лада ОСА