88-річного Алена Делона визнали недієздатним: ним опікуватиметься держава

07.02.2024
88-річного Алена Делона визнали недієздатним: ним опікуватиметься держава

Ален Делон та його дочка.

Тепер 88-річний актор Ален Делон не зможе самостійно розпоряджатися своїм нерухомим майном, адже суд Франції визнав його недієздатним.
 
Таке рішення закріплює для Делона державного агента, що опікуватиметься його медичними обстеженнями й витратами на життя в законодавчому порядку. Про це пише французьке видання BFMTV.
 
«Це дозволить третій стороні допомогти Алену в медичному догляді та покращити здоров’я. Суддя вважає правильним повністю виключити дітей Делона з питань про здоров’я їхнього батька», — зазначив адвокат актора.
 
Тепер син Алена Ентоні та донька Анушка не мають права надавати догляд і супроводжувати батька на медичних обстеженнях. 
 
«Якщо це допоможе прояснити ситуацію й перешкодити адвокатам говорити про хворобу мого батька, навіть не ознайомившись із матеріалами справи, це добре. Медична суперечка закінчиться раз і назавжди», — наголосив син.
 
Донька Анушка поки не прокоментувала цю ситуацію.
 
Сім’я Делон бореться один з одним у суді ще з початку січня. Нещодавно син Алена публічно заявляв, що його батько на межі смерті, і це «його останнє Різдво».
 
Актора обурили такі заяви й надзвичайно шокував спалах у ЗМІ: він назвав це брехнею та подав через свого адвоката позов до суду на Ентоні про наклеп.
 
Ален наголосив, що втомився терпіти агресивну поведінку сина і хоче покарати його. Це призвело до гучного сімейного скандалу.
 
Водночас адвокат актора звинувачував Ентоні в тому, що він «жорстоко порушив протокол лікування», а також «у тому, що призначив лікаря загальної практики без досвіду лікування для батька».
 
«Неймовірно, але Ентоні Делон вирішив лікувати хворобу свого батька фруктовими та овочевими соками на тій підставі, що той більше не повинен отримувати користь від реального лікування, а лише від паліативної допомоги», — пояснив він. 
 
За словами адвоката, син Делона «нерозсудливо ризикує (навіть якщо може мати добрі наміри) спричинити передчасну смерть» свого батька, і це «незважаючи на шалений опір» його сестри.
 
На початку січня Анушка Делон також оголосила, що подає скаргу про наклеп, наклепницькі викриття, погрози та агресивні дії проти брата. 
 
Лікар Делона вважав «необхідним, щоб Ален продовжував лікування різних патологій, як було встановлено» в його швейцарській клініці в червні 2023 року. 
 
Ентоні просив, щоб батько лікувався у Франції, а Анушка хотіла залишити його у Швейцарії. Тож син актора почав звинувачувати сестру за «приховування страждань» батька й неповагу до його бажання жити й померти у Франції. 
 
Згідно з медичним звітом, який використовувало видання Le Parisien та BFMTV у рамках проведеного після скарги розслідування, Ален Делон дійсно почувається погано.
 
Лікарі оцінили стан зірки між 13 вересня та 4 жовтня 2023 року й написали у висновку: «Людина ослаблена як психологічно, так і фізично».
 
Також у медичних документах згадувалося про «великий суїцидальний ризик», «постійний дифузний біль» тощо.
 
Лада ОСА