Черкащина сформувала для ЗСУ нову партію допомоги на 11 млн грн

07.02.2024
Черкащина сформувала для ЗСУ нову партію допомоги на 11 млн грн

Чергова підтримка для наших захисників і захисниць на передовій. (Фото Черкаської ОВА.)

Черкащина вчергове сформувала для ЗСУ нову партію допомоги, цього разу її вартість становить 11 мільйонів гривень. 
 
За словами голови Черкаської обласної військової адміністрації Ігоря Табурця, одразу закрили актуальні запити кількох підрозділів. Захисникам передали 27 РЕБ-станцій, щоб «гасити» ворожі дрони, антидронову рушницю, майже 200 радіостанцій, 22 комплекти прожекторів, 10 плотерів для друкування карт і решту потрібних речей.
 
«Усього закуплено необхідного військового обладнання на майже 11 мільйонів гривень за обласною програмою територіальної оборони. Її додатково наповнили, переглянувши пріоритетність витрат», — пояснює пан Ігор. І додає: нехай усе відпрацьовує за максимумом, а ми тим часом готуємо нове підсилення для наших захисників і захисниць.
 
Допомогу фронту надають у Шевченковому краї не лише владні структури, а й райони, підприємства та бізнес. Приміром, у Балаклеївській громаді на Смілянщині нещодавно придбали автомобіль підвищеної прохідності з двома ведучими мостами для ЗСУ. Позашляховик пройшов повне технічне обслуговування для надійного виконання поставлених завдань. 
 
«Авто відправили нашому земляку Олександру Бондарю та безпосередньо його бригаді на передову. Також ми передали туди генератор та зробили інші дрібні закупи для захисників», — розповідають у Балаклеївській сільській раді.
 
Відвезла на фронт до «Чорних запорожців» та в мінометну батарею підсилення і група компаній «Агро-Рось». Звідси фактично щомісяця йдуть вантажі з допомогою для наших захисників у прифронтову зону — спорядження, обмундирування, техніка, пальне, запасні частини, продукти харчування.
 
«Завдяки злагодженій роботі все, про що говорять військові, вдається зібрати й доставити. Ми розуміємо, що саме в єдності наша сила і сьогодні найтяжче нашим бійцям на передовій. Тож формуємо традиції і сумлінно дотримуємося їх», — підсумовує засновник «Агро-Росі» Анатолій Семинога.