Відновити втрачене: як в Умані відбудовують зруйновану рашистською ракетою багатоповерхівку

20.03.2024
Відновити втрачене: як в Умані відбудовують зруйновану рашистською ракетою багатоповерхівку

Уманську багатоповерхівку відновлюють коштом Фонду ліквідації наслідків ворожої агресії та місцевого бюджету. (Фото Черкаської ОДА.)

В Умані в активну фазу переходять відновні роботи в багатоповерхівці, в котру торік поцілила російська ракета, вбивши 23 тамтешніх мешканців, зокрема й 6 дітей.
 
Про це «УМ» повідомляє голова Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець.
 
Він днями особисто ознайомився з перебігом робіт на цьому об’єкті, безпосередньо на місці заслухавши звіт підрядника та скоординувавши подальші дії.
 
За його словами, наразі тут триває один із довготривалих і найскладніших етапів — демонтаж пошкоджених конструкцій.
 
Водночас плити на п’ять поверхів уже виготовлено, нині вони перебувають на збереженні у виробника. 
 
«Також ремонтники утеплюють іншу секцію будинку. Це теж передбачено проєктом. Погодні умови цьому сприяють», — розповідає пан Ігор.
 
І уточнює: паралельно у цій роботі бачимо злагоджену взаємодію уманської міської влади, технічного нагляду, ОСББ, проєктанта, забудовника.
 
«Дотримання графіків та якості виконаних робіт — це те, чого вимагаю від підрядника. Як і належну комунікацію з мешканцями будинку з питань, що виникають у процесі», — розповідає очільник області Ігор Табурець.
 
Він каже, що відновлення об’єктів, зруйнованих через ворожі атаки, постійно на контролі в Черкаській ОВА.
 
«Контроль за використанням грошей — у центрі уваги обласної робочої групи «Прозорість та підзвітність», — наголошує голова Черкаської ОВА.
 
І уточнює, що починаючи з квітня на уманській багатоповерхівці проводитимуть найактивніші роботи з відновлення конструкцій, що втратили свою міцність, та тих квартир, яких узагалі немає. 
 
«Уманську багатоповерхівку відновлюють коштом Фонду ліквідації наслідків ворожої агресії та місцевого бюджету», — підсумовує Ігор Табурець.