Невічна мерзлота

22.03.2006

      Bони жили щасливо і хоча померли не в один день, але дуже сподівалися, що рано чи пізно знову разом воскреснуть. Так оптимістично починалася ця історія, яка днями надзвичайно трагічно закінчилася. Йдеться про подружжя Мартіно — французьку пару, яка, помираючи, дозволила себе заморозити в надії, що з часом наука сягне далеко, і вчені зможуть їх оживити. Такий заповіт написали Реймонд Мартіно, відомий учений з кріоніки, та його дружина. Спеціальне сховище створив сам доктор Реймонд у власному маєтку. За допомогою сигналізації воно оповіщало доктора про найменші зміни температури і про те, що хтось проникав у «морозильник». Але дива не сталося — незвичайний науковий експеримент підвела техніка.

      Кріосховище забезпечувало надійне збереження тіл подружжя впродовж останніх 22 років. Професор власноруч заморозив свою дружину, коли та померла, а на утримання її тіла заробляв проведенням унікальних платних екскурсій по «морозильнику». Сам професор ось уже чотири роки, як лежав у тому ж таки холодильнику. І раптом така біда: у лютому син подружжя Ремi виявив, що через збій в електроніці кріокамери температура у сховищі піднялася з мінус 65 градусів до 20 градусів морозу, а тіла його батьків почали розкладатися.

      Минулого тижня син Ремі Мартіно змушений був спалити тіла батьків у крематорії. «Я шкодую, що не зміг виконати останню волю батька. Можливо, у майбутньому наука довела б, що батько був правий», — із сумом констатує Ремі, який удруге втратив своїх рідних.