Кобейн перевертається в могилі

11.04.2006
Кобейн перевертається в могилі

Дивна Кортні Лав.

      Вдова легендарного фронтмена рок-гурту «Нірвана» Курта Кобейна, епатажна Кортні Лав, продовжує дратувати колишніх колег покійного чоловіка. Протягом тривалого часу вона судилася з музикантами «Нірвани» за спадщину Кобейна (після його смерті, у 1994 році, до Кортні перейшло 98 відсотків прав на використання матеріалів групи, що завжди дуже дратувало «нірванівців»), а тепер Лав учинила акт узагалі нечуваного святотатства: продала чверть усіх пісень «Нірвани» сторонній людині. Відтепер права на цю частину доробку гурту належать такому собі Ларрі Местелю, колишньому виконавчому директорові лейблу «Вірджин».

      «Я сподіваюся на те, що Ларрі допоможе мені впоратися із цим неймовірним вантажем, з яким мені раніше доводилося справлятися самій, — пояснює у розповсюдженій з цього приводу заяві Кортні Лав. — Каталог «Нірвана» такий великий, що мені складно розпоряджатися ним самостійно. Я залишаюся власником прав на переважну його частину, і мені цього достатньо. Мені потрібен був партнер, який зміг би правильно розпорядитися піснями Курта і представити їх новим поколінням».

      До слова, раніше повідомлялося, що у придбанні прав на частину пісень «Нірвани» був зацікавлений вокаліст групи U2 Боно, однак переговори між ним і Кортні зайшли у глухий кут.