«Начитаними» будуть обрані

22.08.2006

      Шановні батьки, не поспішайте купувати підручники для своїх шестикласничків! Міністерство освіти і науки України обіцяє на 100 відсотків забезпечити ваших чад усією необхідною навчальною літературою. Принаймні в цьому запевнив Андрій Кудін, директор Інституту інноваційних технологій. Міністерство освіти і науки України спільно з Академією педагогічних наук, провідні вищі навчальні заклади та вчителі-методисти здійснили копітку роботу щодо підготовки та забезпечення загальноосвітніх навчальних закладів новими навчальними програмами, підручниками, посібниками, навчально-методичною літературою тощо. До цієї роботи було залучено близько п'яти тисяч провідних фахівців із різних регіонів України.

      Цього року, за результатами Всеукраїнського конкурсу рукописів підручників для 6-х класів, у Міністерстві освіти і науки було проведено тендер на виконання державного замовлення із видання підручників. Переможцями стали 20 із 25 видавництв. На сьогодні вже надруковано 73 найменування (56 — для шкіл із українською мовою навчання, 17 — для шкіл із російською) загальним накладом понад 6 мільйонів примірників, що становить 100 відсотків від потреби.

      Не забули і про учнів 9—11 класів. Хоча старшокласникам пощастило дещо менше. Їх забезпечать навчальною літературою лише частково. Зовсім без уваги лишилися учні 7-8 класів. Наразі їм доведеться вдовольнятися тим, що лишилося з минулих років — цього року на них вирішили «зекономити». Проте, як повідомляє генеральний директор державного видавництва «Освіта» Ольга Іванова, наступного року і про них подбають належним чином.