Збірна України з футболу поступилася Ісландії у матчі-відборі на ЧС-2018

07:35, 06.09.2017
Збірна України з футболу поступилася Ісландії у матчі-відборі на ЧС-2018

Збірна України вперше програла суперникам із Ісландії (Федерація футболу України)

У Рейк’явіку збірна України з футболу програла збірній Ісландії з рахунком 0:2, пропустивши м’ячі від Гільфі Сігурдссона на 47-й і 66-й хвилинах.

Про це повідомляє "Новое время".

У першому таймі збірна України володіла невеликою перевагою і мала кілька шансів для того, щоб відкрити рахунок. Уже на шостій хвилині Коноплянка увірвався в штрафний майданчик і пробив в ближній - воротар відбив перед собою, а захисники вибили м'яч на кутовий.

Ісландія відповіла на 22-й хвилині: Гюлфі Сігурдсон отримав м'яч у воротарському майданчику і двічі пробив, але під удар кинулись захисники української команди.

Через 15 хвилин Коноплянка небезпечно прострілював у воротарський, але нікому з українців не вдалося замкнути цю передачу.

У другому таймі хід гри кардинально змінився на користь Ісландії, яка відразу після виходу на поле відкрила рахунок: П'ятов не встиг зіграти на виході після передачі на лінію воротарського, м'яч був прокинутий на порожні ворота, які розстріляв Гюлфі Сігурдссон.

Цей гол надломив українців і, навпаки, окрилив Ісландію, яка почала раз за разом загрожувати воротам П'ятова, а на 66-й хвилині подвоїла рахунок. Коноплянка втратив м'яч в центрі поля, ісландці доставили через правий фланг його в штрафний, де Сігурдссону викотили під удар, а той спокійно оформив дубль.

До кінця матчу українцям так і не вдалося створити хоча б один гострий момент біля воріт Халльдерссона, а Ісландія трохи заспокоїлася і вже не форсувала події.

"Думаю, перший гол став найважливішим моментом у грі. До цього епізоду команда контролювала гру і створювала моменти. Пропустили гол, хлопці розгубилася хвилин на десять. Потім нам було важко знаходити вільні зони, враховуючи високу щільність у захисних порядках Ісландії. Але моменти створювалися, м'яч ми контролювали. Перший гол був переламним при абсолютно рівній грі. Нам забили м'яч у спірному моменті", - зазначив тренер збірної Андрій Шевченко на післяматчевій конференції.

2:0 - Ісландія наздогнала Хорватію на вершині турнірної таблиці групи I, а Україна має на два бали менше і ділить третє-четверте місця з Туреччиною. До кінця відбору командам залишилося зіграти ще по дві гри.

Нагадаємо, 2 вересня в Києві збірна України перемогла суперників із Туреччини з рахунком 2:0.