Ольга Харлан виборола срібло Гран-прі в Орлеані

00:46, 10.12.2023
Ольга Харлан виборола срібло Гран-прі в Орлеані

Для Харлан це друге «срібло», яке вона здобула на французькому Гран-прі. (facebook.com/fencing.ukraine)

Українська шаблістка Ольга Харлан виборола "срібло" на першому етапі Гран-прі з фехтування в сезоні 2023/24 у французькому Орлеані.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Національна федерація фехтування України в ніч на неділю.

 

«Ольга Харлан – срібна призерка Гран-прі в Орлеані!

У півфіналі Ольга перемогла француженку Сесілію Бердер (15:11), а в протистоянні за «золото» була дуже близькою до того, аби виграти в ще однієї господарки змагань – Манон Апіті-Бруне», - йдеться у повідомленні.

 

Зазначається, що українська шаблістка лідирувала більшу частину вирішального поєдинку, але не змогла втримати перевагу до кінця.

 

Підсумковий рахунок – 12:15 на користь дворазової призерки Олімпіади-2020 Апіті-Бруне.

 

Для Харлан це друге «срібло», яке вона здобула на французькому Гран-прі. Водночас загалом в активі української фехтувальниці вже 28 (!) нагород із турнірів цієї серії.

 

«Вітаємо з цим високим результатом і неймовірно пишаємось!», - додали у федерації.

 

Зауважимо, що у жіночому турнірі Ольга Харлан з Аліною Комащук пробилися до фінальної сітки й змагалися в раунді 1/8 фіналу. Комащук програла свою першу сутичку болгарці Ренаті Катоні, а Харлан продовжила виступи й поборолася за головну медаль Гран-прі.

 

Свою найбільшу перемогу Харлан здобула на старті фінальної сітки — над італійкою К'ярою Морміле (15:7). А згодом пробилася до четвірки найкращих фехтувальниць, здолавши кореянку Чон Ха-Юн (15:13).

 

У півфіналі Харлан випало позмагатися з титулованою француженкою Сесілією Бердер, олімпійською віцечемпіонкою Токіо та чемпіонкою Євроігор-2023 у команді. Харлан перемогла з різницею в чотири уколи та здобула 11-ту перемогу в очних протистояннях із Бердер (у француженки — три).

 

Зупинити Харлан у фіналі вдалося іншій француженці, володарці особистої олімпійської "бронзи" Токіо Манон Апіті-Брюне. Українка вела проти господарки змагань за рахунку 11:10, але пропустила чотири поспіль уколи й згодом поступилася 12:15.

 

"Срібло" змагань Гран-прі Харлан виграла вперше за 13 років. Це третя срібна медаль українки на рівні серії та 28-ма — усіх ґатунків за кар'єру.

 

Як повідомляла «УМ», олімпійський чемпіон, народний депутат від «слуг» Жан Беленюк переконаний, що Україна не повинна бойкотувати Олімпійські ігри у Парижі 2024 року.