Олімпіада-2024 у Парижі: Україна ще не визначилася щодо участі

20:19, 21.12.2023
Олімпіада-2024 у Парижі: Україна ще не визначилася щодо участі

Україна намагатиметься зробити все, щоб бути представленою на Олімпіаді. (facebook.com/olympics)

В.о. міністра молоді та спорту Матвій Бідний каже, що Україна ще не ухвалила рішення щодо участі українських спортсменів в Олімпійських іграх у Парижі у 2024 році.

 

За його словами, Україна вирішить це питання пізніше.

 

Як інформує Україна молода, про це Бідний повідомив в ефірі національного телемарафону, передає Інтерфакс-Україна у четвер.

 

«Сьогодні погляд усього світу спрямований на Україну, всі чекають, яким буде рішення України. Вся спортивна спільнота розуміє, що це рішення ухвалюватимуть із холодною головою і виключно в інтересах нашої країни», - заявив посадовець.

 

Пан Бідний додав, що Україна продовжить боротися за усунення російських і білоруських спортсменів від міжнародного спортивного руху.

 

"Ми продовжуватимемо боротися далі й ухвалюватимемо рішення пізніше", - наголосив глава відомства.

 

На його думку, бойкот є дуже простим рішенням, яке лежить на поверхні, але Україна намагатиметься зробити все, щоб бути представленою на Олімпіаді.

 

Як повідомляла «УМ», олімпійський чемпіон, народний депутат від «слуг» Жан Беленюк переконаний, що Україна не повинна бойкотувати Олімпійські ігри у Парижі 2024 року.

 

На його думку, українські спортсмени мають виступити на Олімпіаді, незважаючи на допуск росіян і білорусів у нейтральному статусі.