Ігор Мазепа скаржиться на продовження тиску на бізнес

18:36, 24.02.2024
Ігор Мазепа скаржиться на продовження тиску на бізнес

Ігор Мазепа в суді. (facebook.com/Ig.Mazepa)

Засновник компанії Concorde Capital бізнесмен Ігор Мазепа скаржиться, що тиск на бізнес триває.

 

За його словами, ДБР вилучило печатки, електронні ключі, ліцензії компаній, які не мають жодного відношення до справи

 

Як інформує Україна молода, про це Ігор Мазепа повідомив у соцмережах.

 

«В результаті протиправних дій слідчої групи ДБР та Офісу генерального прокурора у "справі Мазепи" заблоковано діяльність багатьох підприємств, котрі не мають стосунку до операцій з так званою землею дамби.

 

Зокрема, в ході обшуків в офісі Concorde Capital 18 січня 2023 року було вилучено корпоративну документацію, печатки, електронні ключі, ліцензії та ін., багатьох компаній, в т.ч. ТОВ "Конкорд Консалтинг", ТОВ "Конкорд Факторинг", ТОВ "Сонячне Ремесло", особисті документи, телефони, ноутбуки працівників компанії та партнерів, які просто знаходились в офісі на момент обшуку та не мають жодного відношення до справи», - написав бізнесмен.

 

Він вважає, що таким чином суттєво ускладнено та зупинено деякі напрями діяльності підприємств, до яких у правоохоронців нема жодних офіційних претензій.

 

«Блокування цих підприємств у такий протиправний спосіб загрожує збитками і компанії, і державі.

 

У відповідь на звернення з вимогою про повернення майна слідчі безпідставно відповідають відмовою», - написав Ігор Мазепа.

 

Бізнесмен нагадав, що всі обшуки у справі Мазепи в офісі Concorde Capital 18 січня 2024 року відбулися без необхідної ухвали слідчого судді, а з мотивів слідчих про "невідкладність та необхідність збереження доказів" попри те, що слідство триває вже десять років.

 

«Ці протиправні дії здійснюються попри рішення Ради національної безпеки і оборони України щодо економічної безпеки та стабільності у період воєнного стану, котре введено в дію Указом Президента від 23 січня 2024 року № 21/2024.

 

Здійснюються попри прохання Президента України, щоб усі складнощі між урядовцями, бізнесом, правоохоронцями були зняті, а також попре публічну обіцянку генерального прокурора Костіна під час його прес-конференції від 22 лютого цього року», - заявив інвестиційний банкір.

 

Нагадаємо, що Державне бюро розслідувань затримало 18 січня українського бізнесмена, засновника інвестиційної компанії Concorde Capital Ігоря Мазепу під час проходження україно-польського кордону.

 

Згодом правоохоронці повідомили, що Мазепу підозрюють у створенні злочинної організації та заволодінні 7 га землі біля Київської ГЕС. Встановлено, що входили до неї майже 20 осіб.

 

Натомість бізнесмен заявив, що рішення про виділення земельних ділянок особисто він не приймав.

 

Як повідомляла «УМ», 19 січня Печерський райсуд Києва обрав Мазепі запобіжний захід - тримання під вартою до 27 лютого з можливістю внесення 349 мільйонів гривень застави.

 

23 січня апеляційний суд зменшив Ігорю Мазепі розмір застави із 349 млн гривень до 21 млн, після чого бізнесмен вийшов з-під варти і навіть подякував президенту Зеленському.