Міністр фінансів Данилюк дізнався про підозри від ГПУ на відпочинку

22:02, 31.07.2017
Міністр фінансів Данилюк дізнався про підозри від ГПУ на відпочинку

Мінстр Олександр Данилюк під час ранкової пробіжки. (Фото з ФБ-сторінки Олександра Данилюка)

Міністр фінансів Олександр Данилюк стверджує, що не отримував жодної підозри від Генеральної прокуратури, всі податки сплатив і зараз перебуває з родиною на відпочинку.

 

Про це Данилюк написав у Facebook  в понеділок.

 

«Жодної підозри чи будь-яких інших офіційних документів від ГПУ або інших органів я не отримував та про своє нібито ухилення від сплати податків дізнався з преси»,  - написав Данилюк, підкресливши, що сьогодні перший день його відпустки.

 

Водночас міністр додав, що виникають питання щодо компетенції людей, «які побудували цілу справу», оцінюючи виключно період його роботи на держслужбі (2010-2014 рр.) і не враховуючи період роботи в приватному секторі, зокрема на провідних посадах в різних компаніях за кордоном.

 

«Хочу окремо наголосити, що всі податки з зароблених мною коштів були сплачені. Щодо фактів - будинок купили влітку 2010 року, коли я ще працював у Лондоні. Для родини було важливим обов'язково мати "точку опори" в Україні, тому купили біля Борисполя, щоб було простіше поєднувати міжнародну роботу, але не відриватися від України. Автомобіль випуску 2008 року купив в 2011 році - і донині на ньому пересуваюся», - заявив міністр фінансів.

 

Він також зазначив, що не перериватиме відпустку через цей інцидент: «Робота в міністерстві, коли кожен день стикаєшся з колосальним супротивом системи, виснажує. Попереду дуже активний вересень і дуже багато роботи. Для цього будуть потрібні сили».

 

Як повідомляла «УМ», Генпрокуратура підозрює міністра фінансів Олександра Данилюка в ухиленні від сплати податків.

 

Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання прокурора ГПУ і доручив співробітникам Державної фіскальної служби провести перевірку міністра на предмет дотримання вимог податкового та валютного законодавства за період з 1998 до 2016 року.