Вбивство Вороненкова: замовник перебуває в Росії

19:09, 04.09.2017

Замовник убивства колишнього депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова, застреленого у центрі Києва, наразі перебуває у Росії і має "жваві контакти" із російськими спецслужбами.

 

Про це повідомив Генпрокурор Юрій Луценко під час брифінгу в Миколаєві у понеділок.

 

"Наразі, крім однієї дуже важливої особи, усі інші встановлені та затримані", - уточнив пан Луценко. І додав, що виконавцями вбивства, в основному, були громадяни України

 

За його словами, слідство декілька місяців шукає замовника вбивства Вороненкова, який «має причетність до злочинних кіл Російської Федерації, а також має жваві контакти із російськими спецслужбами».

 

Також Луценко розповів, що слідство ще близько двох місяців тому отримало "всю необхідну інформацію", щоб зрозуміти, хто є замовником та виконавцями у цій справі.

 

Найближчим часом Гернпрокурор пообіцяв надати розгорнуту інформацію щодо розслідування вбивства, але лише після того, як слідчий ухвалить рішення про можливість розголошення усіх даних.

 

Як повідомляла «УМ», 23 березня 2017 року біля готелю "Прем’єр" у центрі Києва розстріляли екс-депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова, який отримав українське громадянство.

 

Поранений охоронець підстрелив нападника. Убивцею виявився колишній боєць батальйону "Донбас" Павло Паршов, який від отриманих поранень помер у лікарні.

 

16 червня у Павлограді затримали активіста Ярослава Тарасенка, який був знайомий із Паршовим і якого підозрюють у співучасті в резонансному вбивстві.

 

Слідчі вважають, що Тарасенко привіз кілера під готель. 

 

Вороненков був свідком у справі про держвну зраду колишнього президента України Віктора Януковича.