Представник «ЛНР» у Мінську пригрозив перетворити миротворців ООН на «груз 200»

18:45, 13.11.2017
Представник «ЛНР» у Мінську пригрозив перетворити миротворців ООН на «груз 200»

США обіцяє 20 тисяч миротворців на Донбасі (ілюстрація із відкритих джерел)

Владислав Дейнеко, який представляє терористів "ЛНР" в контактній підгрупі на переговорах у Мінську, пригрозив, що підконтрольні Росії терористи будуть розстрілювати миротворців ООН, якщо їх введення на окуповану частину Донбасу не погодять із так званою владою "ЛНР".

Про це повідомляє видання "Новости Донбасса" з посиланняи на заяву Дейнеко на луганському радіо.

Дейнеко запевнив, що на підконтрольну "ЛНР" територію "жодна людина зі зброєю без нашого дозволу не зайде".

На запитання ведучого програми "Тема дня" Леонарда Свідовський , чи будуть розглядатися миротворчі сили в якості диверсійно-розвідувальної групи, Дейнего відповів: "Вони будуть розглядатися як" вантаж 200 ". Людина, яка прийде зі зброєю, сам відповідає за наслідки своїх таких дій".

Раніше Спецпредставник США з питань України Курт Волкер повідомив, що мандат місії ООН на Донбасі не буде узгоджуватися з угрупуваннями "ДНР" і "ЛНР". У відповідному заяві представників "ДНР" і "ЛНР" Дениса Пушиліна і Владислава Дейнего йдеться, що місія ООН з'являться на Донбасі тільки в разі схвалення їх мандата в Донецьку і Луганську.

Більш того, Захарченко вважає , що відмова обговорювати з ним і представниками "ЛНР" розміщення миротворців ООН призведе до припинення врегулювання конфлікту і звільнення Курта Волкера з посади спеціального представника Держдепу.

Нагадаємо, 9 листопада газета The Wall Street Journal написала про наміри влади США найближчим часом запропонувати російській стороні план з розміщення на Донбасі 20 тисяч миротворців ООН.