У Росії порушили справу проти Арсена Авакова

11:05, 03.04.2018
У Росії порушили справу проти Арсена Авакова

Арсен Аваков став фігурантом чергової справи в Росії.

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу проти міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

 

Про це заявила офіційний представник Слідчого комітету РФ Світлана Петренко у вівторок.

 

За її словами, справу порушили за нібито "перешкод росіянам при голосуванні на виборах президента РФ".

 

"Головним слідчим управлінням СК Росії порушено кримінальну справу стосовно міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова за фактом перешкоджання вільному здійсненню російськими громадянами своїх виборчих прав на виборах президента Росії", - заявили в російському СК.

 

Відзначається, що 18 березня українські поліцейські заблокували входи в російське посольство в Києві і консульства в Одесі, Харкові, Львові та, за розпорядженням Авакова, росіянам не давали взяти участь у виборах президента.

 

Також повідомляється, що взяти участь у виборах на території України змогли 300 осіб з 72 тисяч проживають там виборців.

 

Справу проти міністра МВС України завели за статтею 12 КК РФ (дія кримінального закону щодо осіб, які вчинили злочин поза межами Росії).

 

Крім того в російському МЗС поскаржилися на порушення Україною міжнародного законодавства.

 

Як повідомляла «УМ», міністр МВС Арсен Аваков відмовив у доступі громадянам РФ до дипломатичних установ на території України - у Києві, Харкові, Одесі та Львові дл я голосування на виборах президента Росії 18 березня 2018 року.

 

Таке рішення МВС ухвалило констатуючи агресивну гібридну війну Росії проти України, незаконну анексію Автономної Республіки Крим, окупацію частин Донецької і Луганської областей, проведення незаконних виборів на цій суверенної української території в порушення всіх норм міжнародного права тощо.