Залужний показав як звільняли П’ятихатки на Запоріжжі, відео

18:10, 19.06.2023
Залужний показав як звільняли П’ятихатки на Запоріжжі, відео

Бійці 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади у П'ятихатках. (Скріншот відео)

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний оприлюднив відео визволення селища П'ятихатки Василівського району Запорізької області.

 

Тим самим він підтвердив деокупацію даного населеного пункту, з якого відкривається напрямок наступу на стратегічно важливий райцентр Василівка.

 

Як інформує Україна молода, відповідне відео Залужний оприлюднив у соцмережах у понеділок.

 

«Бійці 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади визволили від російських окупантів населений пункт П'ятихатки Запорізької області. Слава Україні та її воїнам!», — підписав відео Головнокомандувач ЗСУ.

 

 

Раніше заступниця Ганна Маляр повідомила, що за два тижні наступальних дій на Бердянському та Мелітопольському напрямках українські військові визволили вісім населених пунктів, зокрема П'ятихатки.

 

В цілому підрозділи ЗСУ на таврійському напрямку просунулися в глибину противника до 7 км. Звільнена на півдні площа складає 113 квадратних км.

 

Як інформувала «УМ», напередодні окупанти та колаборанти влаштували істерику через те, що ЗСУ взяли під контроль П'ятихатки на Запоріжжі. Військове керівництво України офіційно підтвердило звільнення цього села лише у понеділок.