ППО, артилерія і РЕБ: Умєров та Залужний провели з партнерами Рамштайн-17

01:06, 23.11.2023
ППО, артилерія і РЕБ: Умєров та Залужний провели з партнерами Рамштайн-17

Рустем Умєров та Валерій Залужний під час засідання у форматі «Рамштайн». (facebook.com/CinCAFU)

Міністр оборони Рустем Умєров та Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний разом із іншими військовими керівниками провели із західними колегами 17-ту зустрічі у форматі «Рамштайн».

 

Зустріч відбулася у режимі відеоконференції, до неї долучилося вже понад 50 країн. При цьому, Залужний вперше взяв участь у засіданні в форматі "Рамштайн".

 

Як інформує Україна молода, про це повідомили Рустем Умєров, а також Валерій Залужний у соцмережах у ніч на четвер.

 

«Детально поінформував наших партнерів щодо ситуації на полі бою. Зазначив, що обстановка на фронті ускладнена, проте контрольована. Збройні Сили України продовжують вести оборонні та наступальні операції. Доповів про дії росіян, загрози та їхні імовірні плани на найближчий час», - написав Головнокомандувач ЗСУ.

 

На думку «залізного» генерала, оголошені під час засідання пакети допомоги посилять українську систему протиповітряної оборони, артилерію, РЕБ та інші важливі складові.

 

 

Тоді як міністр оборони заявив: «Кожен наданий Україні боєприпас – це можливість знищити опорний пункт ворога».

 

І акцентував на тому, що на засіданні сформували нову коаліцію наземних засобів протиповітряної оборони (Ground-Based Air Defence). Лідери – Німеччина та Франція, загалом до коаліції увійшли 20 країн.

 

За підсумками вчорашнього візиту міністра оборони Німеччини, вже оголосили про допомогу на 1,4 мільярда доларів – сюди входять системи IRIS-T з керованими ракетами, 8 тисяч нових протитанкових мін, один комплект системи Patriot, додаткові 155-міліметрові артилерійські боєприпаси – усе маємо отримати до середини грудня, інформує Міноборони України.

 

Також Нідерланди підготували 2 млрд євро на військову допомогу Україні.

 

Лідер ІТ-коаліції – Естонія надає пів мільйона доларів на діяльність ІТ-коаліції на додаток до зобов’язань Люксембургу у розмірі 10 мільйонів євро.

 

Велика Британія та Норвегія в рамках Морської коаліції шукатимуть способи ще більше посилити безпеку у Чорному морі. Також спільно з колегами в Брюсселі продовжиться робота над рухом України в НАТО.

 

 

Рустем Умєров також окремо запросив міністрів оборони країн-партнерів приїздити з офіційними візитами до України, аби мати змогу на власні очі переконатися, що надана ними допомога використовується ефективно і наближає день нашої перемоги.  

 

Як повідомляла "УМ", напередодні міністри оборони України та ФРН - Рустем Умєров та Борис Пісторіус побували у пункті управління ППО, на озброєнні якого перебуває один із переданих Німеччиною ЗРК Patriot.