Екс-керівник поліції Горлівки Павло Панасюк, який здав Торецьк терористам, очолив будівельну інспекцію Донеччини

13:22, 30.10.2017
Екс-керівник поліції Горлівки Павло Панасюк, який здав Торецьк терористам, очолив будівельну інспекцію Донеччини

Павло Панасюк із керівника поліції став керівником архітектурної інспекції (deniskazansky.com.ua)

Павло Панасюк керував міліцією Горлівки до початку 2014 року, а перед окупацією Донбасу перевівся в Торецьк (на той час Дзержинськ), де пропонував проросійським бойовикам патрулювати місто разом із міліцією. Після звільнення Торецька він різко пішов на пенсію, але тепер повернувся і очолив ДАБІ.

Про це повідомляє жерналіст Денис Казанський у своєму блозі.

"Одіозний мент-хабарник Павло Панасюк (він же Паша-Хаммер), який очолював до війни УВС Горлівки, знову сплив з небуття і отримав високу посаду. Звичайно, розумію, що подібними новинами у нас нікого не здивуєш. ... Але тут особливий випадок. Павло Панасюк навіть серед прогнилих ментів Януковича мав славу особливо прогнилого", - пише Денис Казанський.

Він зазначає, що однією із особливостей інтер’єру кабунету Панасюка були відразу два портрета Віктора Януковича.

"Навесні 2014 Панасюка перевели з Горлівки очолювати УВС сусіднього Дзержинська, який він благополучно здав місцевим «ополченцям». Збереглося відео епічно спілкування Панасюка з бойовиками ДНР в квітні 2014", - пише Денис Казанський та пубілкує відео зі своїми поясненнями:

"На 3:50 один з сепаратистів задає питання:

- Якщо прийде наказ нас заарештовувати, розганяти, ви підтримаєте такий наказ?

- Цим не міліція займається. Ви плутаєте повноваження міліції та повноваження інших спеціальних силових структур. Міліція займається охороною громадського порядку - відповів Панасюк і заявив, що «народне ополчення» зможе патрулювати місто разом з міліцією".




Денис Казанський відзначає, що після звільнення Дзержинська (після декомунізації - Торецька), павло Панасюк вийшов не пенсію.

У той же час син Панасюка (теж співробітник МВС) в 2015 році вчиняє аварію, в якій під колесами його автівки гине родина: подружжя та їх онук.

Наразі Павло Панасюк вирішив перервати свій відпочинок та повернутися на державну службу: він очолив Державну архітектурно-будівельну інспекцію Донецької області.

"Як?!! Чому?!! Де взагалі архітектура, а де Панасюк? Який стосунок до будівництва має продажний мусор із Горлівки? Воістину, в Україні немає нічого неможливого", - резюмує Денис Казанський та зазначає, що новопризначений архітектурний інспектор Панасюк тепер державний службовець, тому його декларація тепер у відкритому доступі. У декларації зазначено, що його родина володіє не лише півтора десятками квартир, будинків та земельних ділянок в різних куточках України, а ще й приміщенням дитячого садочка.