Роман Сущенко отримав першу передачу в СІЗО у Москві

14:17, 07.10.2016
Роман Сущенко отримав першу передачу в СІЗО у Москві

У СІЗО в Москві прийняли не всі продукти (Фото: Роман Цимбалюк)

У Москві українському журналістові агенства УНІАН Роману Цимбалюку вдалося відправити першу передачу в СІЗО Лефортово для затриманого кореспондента "Укрінформу" Романа Сущенка. Про це Цимбалюк написав у Facebook, опублікувавши також список продуктів, який йому треба було скласти на місці.

Журналіст відмітив, що громадяни Росії бояться носити передачі в Лефортово заарештованим за статтею "шпигунство". "Я громадянин України, мені боятися нічого", – зіронізував Цимбалюк.

 

"Дуже цікава процедура - заповнювати треба таку форму під копірку, щоб було два примірники. Виявляється, передавати заборонено вологі серветки, а туалетний папір, шампунь повернули, так як вона є "у нас в кіоску", - написав Цимбалюк.


Як повідомляла "УМ", співробітники ФСБ Росії затримали в Москві кореспондента агентства "Укрінформ" у Франції Романа Сущенка, оголосивши його співробітником української розвідки, який "цілеспрямовано збирав відомості, що становлять державну таємницю, про діяльність збройних сил і військ національної гвардії Російської Федерації". Сущенка арештували на 2 місяці.

 

Натомість Україна вимагає негайно звільнити Сущенка. Міністерство закордонних справ викликало представника консульства Росії пояснити ситуацію із затриманням українського журналіста.

Адвокат Сущенка - Марк Фейгін,тривалий час не міг потрапити до журналіста у СІЗО через великі черги і бюрократію.