На Ямалі розбився гвинтокрил: загинуло 19 людей

09:32, 22.10.2016

Щонайменше 19 людей загинуло під час жорсткої посадки вертольота Мі-8 на російському Ямалі в ніч на суботу. Ще троє чоловік змогли вижити, їх доставлено до лікарні.

 

Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на МНС Росії.

 

Аварія сталася неподалік від селища Уренгой, що знаходиться за 70 км від Нового Уренгоя. В результаті інциденту повітряне судно було зруйновано.

 

«В ході проведення аварійно-рятувальних робіт були виявлені 19 загиблих. Місце падіння вертольота було виявлено близько двох годин ночі (за києвським часом – Ред.). На місці були знайдені троє постраждалих, вони направлені до лікарень. Їх стан оцінюється як важкий... Але вони не в комі», - повідомляють російські рятувальники.

 

Загалом на борту аварійного вертольота Мі-8 знаходилося 22 людини, з них 3 члени екіпажу і 19 пасажирів, які були працівниками нафтової компанії.

 

Уральське слідче управління на транспорті Росії порушило за фактом аварії вертольота кримінальну справу.

 

За даними слідства, вертоліт Мі-8 авіакомпанії «Скол» виконував рейс з Сузумского родовища Красноярського краю в селище Уренгой на Ямалі.

 

Росавіація раніше повідомляла про складні метеоумови в районі інциденту. За даними МНС Росії, низький туман заважав пошуку вертольота.

 

На місці події продовжують працювати рятувальники, вони ведуть розбір завалів і шукають «чорні скриньки» вертольота - мовний самописець і прилад реєстрації параметрів польоту.