Родичі героїв Небесної сотні вимагають доставити Януковича в Україну

12:59, 28.11.2016
Родичі героїв Небесної сотні вимагають доставити Януковича в Україну

Родичі героїв Небесної сотні вимагають посадити Януковича.

Родичі загиблих героїв Небесної сотні проводять акцію біля будівлі Святошинського районного суду Києва, де має відбудеться допит колишнього президента Віктора Януковича у форматі відеозв'язку в понеділок.

 

Про це повідомляють українські ЗМІ, які акредитувалися на засідання суду.

 

Біля будівлі суду зібралося два десятки родичів загиблих євромайданівців, які тримають в руках плакати із написами «Я вижив і вимагаю - зека на нари!», або "Мій син загинув, вимагаю - зека на нари!". 

 

Учасники акції завляють, що виступають проти відеодопиту Віктора Януковича у статусі свідка, натомість вимагають від влади докласти максимум зусиль для повернення його в Україну та доправлення до суду у статусі обвинувачуваного.

 

Вони вимагають від Генпрокуратури довести кримінальні справи про злочини Януковича до суду та засудити його до реального терміну покарання, в крайньому випадку він має бути заочно засуджений.

 

Люди пояснюють, що не мають наміру щось блокувати або перешкоджати проведенню судового засідання, яке, як очікується, розпочнеться о 13:00 понеділка.

 

Водночас, радник міністра МВС Зорян Шкіряк повідомив, що п’ятьох «беркутівців», яких підозрюють у розстрілах 48 євромайданівців 20 лютого 2014 року, вже доставили до суду.

 

Нагадаємо, що колишній президент та утікач Віктор Янукович на прес-конференції у Ростові минулої п’ятниці заявив, що не вивозив з України ніяких грошей і цінностей, а мав з собою тільки ручну поклажу.

 

Як повідомляла «УМ», у п'ятницю мав відбутися допит Януковича Святошинським райсудом столиці в режимі відеоконференції з Ростовським обласним судом Росії, але його було перенесено на понеділок, 28 листопада.

 

Заяви Януковича засвідчили, що він усіляко намагається перекинути свої злочини на євромайданівців.