Росіянин Віталій Соломкін загинув під Донецьком, захищаючи Україну

13:52, 14.12.2016
Росіянин Віталій Соломкін загинув під Донецьком, захищаючи Україну

Росіянин Віталій Соломкін "Вітек" віддав своє життя за Україну.

Етнічний росіянин, боєць ДУК «Правий сектор Віталій Соломкін з позивним «Вітек» загинув на передовій, поблизу окупованого Донецька. Воїн наклав головою, захищаючи Україну, ще 10 грудня, але повідомили про це лише зараз.

 

Про це повідомляє рух «Правий сектор» на своїй сторінці у Facebook.

 

«За походженням етнічний росіянин, котрий більшу частину свого свідомого життя прожив в західній Європі, не міг спокійно жити та не помічати розв'язану шовіністичну вакханалію Кремля відносно України», - йдеться у повідомленні «Правого сектору».

 

Ще у липні 2015 року «Вітек» нелегально перейшов кордон України та приєднався до лав ДУК «Правий сектор». З жовтня 2015 по червень 2016 рр. перебував на базі ПС «Чонгар» у рамках військово-політичної операції «Громадська блокада Криму».

 

 

«З червня місяця перейшов до складу Окремої тактичної групи ДУК ПС імені капітана Воловика, де брав участь у бойових діях на позиціях поблизу міст Адвіївка та Мар'їнка Донецької області», - повідомляють побратими загиблого.

 

В жовтні 2016 року, після реабілітації отриманої травми на фронті, доброволець Соломкін вирішив перейти до 54-ї ОМПБ Збройних Сил України, «де з честю до самої загибелі боронив українську землю і відстоював територіальну цілісність країни», додають у «Правому секторі».

 

Нагадаємо, що на донецькому напрямку окупанти і бойовики понесли важкі втрати на передовій протягом минулого тижня.