Полковник-шпигун Іван Без'язиков арештований на два місяці

10:49, 15.12.2016
Полковник-шпигун Іван Без'язиков арештований на два місяці

Іван Без'язиков не зміг переконати суд, що не є шпигуном.

Шевченківський райсуд Києва заарештував підозрюваного в шпигунстві й тероризмі  полковника ЗСУ Івана Без'язикова до 8 лютого 2017 року.

 

Таке рішення винесла суддя Валентина Малиновська у середу ввечері.

 

«Суд прийшов до висновку, що Без'язиков може бути причетний до цього злочину, існують ризики, що Без'язиков може вплинути на слідство. Застосувати запобіжний захід до Без'язикова у вигляді утримання під вартою», - зазначила суддя. І додала, що підстав для застосування іншого запобіжного заходу сул не вбачає.

 

Адвокат підозрюваного Олег Вересеєнко вже заявив, що захист має намір оскаржити таке рішення суду.

 

Нагадаємо, що слідчі СБУ затримали полковника Івана Без'язикова, звільненого в липні з полону бойовиків, за підозрою в шпигунській діяльності на користь російських спецслужб.

 

За версією слідства, полковника завербували в полоні, відтак, він носив російську військову форму, отримав від ватажків так званої ДНР посвідчення, зброю і автомобіль з водієм. Бойовики називали його "Дядя Ваня" і "Луїз". 

 

В СБУ зазначають, що Без’язиков неодноразово виїжджав до Ростова-на-Дону для консультацій з російськими кураторами. Пізніше окупанти внесли його до списків для обміну, щоб на території України він працевлаштувався у військових установах ЗСУ для передачі секретних даних російським спецслужбам.