Світлодарськ знеструмлено через обстріли

10:59, 19.12.2016

Затяті ворожі обстріли позицій ЗСУ на Світлодарській дузі призвели до пошкодження об’єктів цивільної інфраструктури та лінії електропередач в неділю ввечері. Місто Світлодарськ та навколишні села залишилися без світла.

 

Три артилерійські снаряди розірвалися поблизу школи в сусідньому селищі Луганське, яке намагалися захопити окупанти.

 

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на сторінці в Facebook  у понеділок.

 

У штабі також повідомили нові подробиці запеклого бойового зіткнення в районі Світлодарської дуги.

 

«Вранці 18 грудня в районі Світлодарської дуги бойовики почали артилерійську підготовку із застосуванням мінометів і ствольної артилерії. Українською стороною Спільного центру контролю та координації припинення вогню негайно було зроблено запит на введення режиму «тиші». Утім противник значними силами спробував здійснити обхідний маневр опорних пунктів ЗСУ в районі населеного пункту Луганське з метою вибити передові підрозділи сил АТО із займаних позицій і змінити лінію зіткнення сторін», - йдеться в повідомленні штабу АТО.

 

Військові уточнюють, що за даними української розвідки, в цьому бою загинуло не менше 25 бойовиків, ще близько 30 отримали поранення. «Також терористи кинули своє військове спорядження російського виробництва, коли відступали», - додають у штабі АТО.

 

Ррозлючені цією поразкою окупанти протягом неділі неодноразово відкривали вогонь по силам АТО на Світлодарській дузі і прилеглим населеним пунктам з 122-міліметрової артилерії і 120-міліметрових мінометів.

 

«Внаслідок обстрілів пошкоджені об’єкти цивільної інфраструктури та лінії електропередач. Місто Світлодарськ та навколишні села залишилися без світла. Пізно ввечері три артилерійські снаряди розірвалися поблизу школи в Луганському», - йдеться в повідомленні.

 

Також на донецькому напрямку з важкої артилерії і мінометів бойовики обстрілювали селище Луганське і місто Авдіївка.

 

Нагадаємо, що в боях на Світлодарській дузі загинули п'ятеро захисників України і щонайменше шестеро були поранені у неділю. Тоді як волонтери вказували, що втрати з українського боку можуть бути більшими.

 

На цій ділянці фронту поблизу окупованого Дебальцевого оборону тримають бійці 54-ї мотопіхотної бригади. Обстріли позицій ЗСУ не припинялися і в ніч на понеділок.