До Росії таємно вивезли 40 тіл вбитих російських окупантів

17:40, 28.12.2016

Командування Збройних сил Росії наказало таємно вивезти з моргів окупованих міст Горлівки і Макіївки близько 40 тіл російських кадрових військових, вбитих під час боїв на Світлодарській дузі на минулому тижні.

 

Тіла окупантів вивозили вантажівками так званого 59-го «гуманітарного конвою».

 

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України у середу.

 

«22 грудня транспортні засоби 59-го «гуманітарного конвою» були задіяні для вивозу з міських моргів населених пунктів Горлівка та Макіївка на територію Росії близько 40 тіл вбитих військовослужбовців Збройних сил Російської Федерації», - йдеться в повідомленні ГУР Міноборони.

 

За даними вітчизняних розвідників, приховуючи трупи кадрових вояків у «гуманітарних конвоях», російське військове командування намагається приховати їхню участь у бойових діях на Донбасі, як і власні військові злочини.

 

Нагадаємо, що на минулому тижні (18-22 грудня) в районі Світлодарської дуги тривали затяті бої, в ході яких загинуло 9 захисників України, понад 50 отримали поранення і контузії. Утім, ворог поніс значно більші втрати.

 

Тим не менше, за даними Міноборони, наразі окупанти стягують реактивні системи залпового вогню «Град» з інших ділянок фронту в район окупованого Дебальцевого, що поблизу Світлодарської дуги.