Віталій Кличко піде на сніданок Пінчука у Давосі

10:30, 17.01.2017
Віталій Кличко піде на сніданок Пінчука у Давосі

Віталій Кличко із дружиною є частими гостями на заходах Пінчука.

Мер Києва Віталій Кличко відвідає Всесвітній економічний форумі у Давосі 17-20 січня. Він також візьме участь в Українському сніданку, який організовує мільярдер Віктор Пінчук.

 

Про це інформує прес-служба КМДА у вівторок, посилаючись на коментар Кличка  телеканалу NewsOne.

 

«На Український сніданок піду. Найлегше, мабуть, було б відсторонитися і не піти. Я впевнений, що повинен як людина, яку знають в усьому світі, доносити позицію – і як громадянина, і як представника влади – щодо зовнішньої політики України, щодо реформ, які відбуваються», – каже Кличко.

 

За його словами, він «щоразу використовує таку можливість, адже його знають і чують».

 

«Окрім того,  є ризики, що хтось інший буде доносити неправильні меседжі чи спекулювати, в першу чергу, щодо нашої політики євроінтеграції.  А вона залишається незмінною! Так само, як і наша позиція щодо агресії Російської Федерації на Сході України», – наголосив мер.

 

На думку Кличка, у цьому заході в Давосі беруть участь люди, які мають вплив на світову політику і економіку.

 

«Це завжди спілкування, обмін думками і пошук перспектив. Тому потрібно використовувати цей майданчик», – сказав міський голова.

 

Кличко також розповів, що у Давосі він візьме участь у зустрічі лідерів щодо інфраструктурного та міського розвитку, відвідає захід, який традиційно організовує американське видання «Washington Post», і на який збираються лідери з усього світу в сфері політики, фінансів, медіа і технологій.

 

Окрім того, мер Києва зазначив, що у нього заплановані двосторонні зустрічі із представниками великих світових компаній, міжнародної спільноти.

 

«Давос – це завжди практична користь для нашого міста. Позаминулого року ми «привезли» з Давоса електронний бюджет, переговори з компанією SAP відбулися саме там і після цього ми почали втілювати проект. Минулого року – домовились про співпрацю з Uber, що компанія почне працювати в Києві, встановили низку нових контактів з іноземними партнерами, зокрема з німцями. Згодом така співпраця переростає у втілення важливих інфраструктурних проектів столиці, приміром таких, як Подільсько-Воскресенський міст», – зазначив Віталій Кличко.

 

Як повідомляла «УМ», Президент Петро Порошенко планує узяти участь у Всесвітньому економічному форумі в Давосі, але на відміну від Кличка, проігнорує сніданок Віктора Пінчука в Давосі у січні. 

 

Зазначимо, що мільярдер Пінчук запросив на сніданок у Давосі низку народних депутатів, але за неофіційною інформацією більшість із них не планує брати участь у цьому заході з різних причин.

 

Нагадаємо, напередодні нового року в статті для The Wall Street Journal Пінчук запропонував владі і громадянам України погодитися на низку "болючих компромісів" заради завершення конфлікту з Росією. Зокрема, відмовитися від перспективи членства в Євросоюзі й НАТО та провести вибори на окупованій частині Донбасу ще до її звільнення тощо.

 

Минулої п’ятниці Пінчук нарешті відреагував на обурення українського суспільства і політикуму щодо запропонованого ним «болючого компромісу» з Росією, який багато хто спийняв, як капітуляцію перед агресором. Більшість його пояснень зводилася до того, що його неправильно зрозуміли.