Більше 1 мільйона дітей потребує допомоги після бойових дій на Донбасі

15:54, 17.02.2017
Більше 1 мільйона дітей потребує допомоги після бойових дій на Донбасі

Діти в Авдіївці ідуть до школи (UNICEF Ukraine)

Більше 1 мільйона українських дітей потребує невідкладної гуманітарної допомоги через війну на Донбасі, повідомляє ЮНІСЕФ.

"Наше слово сьогодні буде про 1 мільйон дітей, які переживаючи вже 4 рік конфлікту, потребують невідкладної гуманітарної допомоги", - інформує прес-служба міжнародної організації.

У ЮНІСЕФ вважають, що близько 200 тисяч дітей досі проживають в радіусі 15 кілометрів від лінії розмежування в зоні АТО.

"19 000 дітей у цій зоні наражаються на загрозу постраждати від мін та нерозірваних боєприпасів, а 12 000 - живуть у населених пунктах, що зазнають обстрілів щонайменше раз на місяць", - пишуть представники світового лідера із захисту прав та інтересів дітей, що працює у понад 190 країнах.

6 лютого вони повідомляли, що тисячі дітей позбавлені можливості відвідувати школу на сході України через посилення бойових дій минулого тижня.

"Щонайменше п'ять шкіл і два дитячі садки були пошкоджені внаслідок інтенсивних обстрілів, 11 шкіл довелося закрити згідно з інформацією від організацій, що надають гуманітарну допомогу і підтримують освіту в надзвичайній ситуації в Україні", - інформують у ЮНІСЕФ.

При цьому лише за минуло добу в Авдіївці від обстрілів терористів було зруйновано декілька житлових будинків.