Джигурда отримав паспорт громадянина ДНР, адже його можуть депортувати з Росії

19:58, 09.03.2017
Джигурда отримав паспорт громадянина ДНР, адже його можуть депортувати з Росії

Джигурда і Охлобистін - лідери культури "ДНР" (ДАН)

Микита Джигурда, якого в Росії вважають актором та шоуменом, отримав "паспорт" громадянина так званої "ДНР", передають російські ЗМІ.

"Я пишаюся, що став громадянином "Донецької народної республіки", - сказав Джигурда журналістам.

"Документ" такої ваги він зміг отримати за один день.

Джигурда додав, що затримається в "ДНР" ще на кілька днів, очевидно, для того, щоб підтримати згасаючий бойовий дух бойовиків та пропагандистів.

Нагадаємо, що Володимир Путін в середині лютого підписав указ про визнання в Росії документів, виданих громадянам України та особам без громадянства, які проживають на територіях окремих районів Донецької та Луганської областей України, до політичного врегулювання ситуації в цих районах.

У тексті указу про "паспорти" "ДНР" не йшлося, як і про визнання легітимності цих утворень.

Це вже не перший російський актор, який отримав те, що російські пропагандисти називають "паспортом "ДНР". Восени минулого року документ терористів надали колишньому священнику РПЦ, акторові Івану Охлобистіну.

Наразі не відомо, як отримання "паспорта" допоможе Джигурді втілити в життя його заяву, яку він зробив 14 листопада 2016 року.

Тоді він заявив, що "Джигурда повертається в Україну і починає політичну кар'єру, висуваючи себе кандидатом в президенти України".

Варто відзначити, що Микита Джигурда народився у Києві та офіційно є громадянином України.

Про проблеми з документами Джигурди повідомив адвокат його екс-дружини Сергій Жорін, який вимагав депортації Джигурди.

"Я подав заяву до відповідних органів про перевірку легальності перебування Микити Джигурди на території РФ. Ця людина є громадянином України, але наскільки мені відомо, він не стоїть на обліку, як того вимагає закон, тобто ця людина порушує міграційне законодавство", - повідомив у листопаді 2016 року Жорін.