Нацрада зробила попередження каналу "Русское кино" за фільми з Охлобистіним

15:03, 16.03.2017
Нацрада зробила попередження каналу "Русское кино" за фільми з Охлобистіним

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення зробила попередження телеканалу "TV1000 Русское кино" за трансляцію двох стрічок з актором Іваном Охлобистіним. Про це повідомляється на сайті Нацради.
 
За її даними, в ефірі телеканалу 3 і 8 лютого з'явилися фільми "Параграф 78" та "Ирония любви", де знімався російський актор Охлобистін, що входить до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України. Також, зазначили в Нацраді, ці фільми вироблені в державі-агресорі.
 
"Державні посвідчення на право розповсюдження і демонстрування в Україні на ці твори скасовано Державним агентством з питань кіно", - нагадали в Нацраді.
 
З огляду на це регулятор звернувся до дистриб’ютора каналу компанії "Viasat Ukraine" з проханням попередити мовника про необхідність усунення порушень.
 
Нацрада з телебачення повідомила, що телеканал "TV1000 Русское кино" перебуває під юрисдикцією Швеції, країною Європейського Союзу, яка є стороною Європейської конвенції про транскордонне телебачення.
 
У разі ігнорування цих вимог регулятор обіцяє розглянути питання про припинення ретрансляції каналу "TV1000 Русское кино" на території України.
 
Нагадаємо, Служба безпеки України відкрила проти Охлобистіна кримінальну справу за статтею "Створення терористичної групи".
 
Як повідомляла "УМ", 30 листопада 2016 року Іван Охлобистін отримав "паспорт" самопроголошеної ДНР.