Головний соціолог Януковича отримав громадянство Росії

08:16, 28.04.2017
Головний соціолог Януковича отримав громадянство Росії

Євгену Копатьку дали громадянство Росії, хоча він виїхав туди лише у середині 2015 року (rb.com.ua)

Керівник соціологічної дослідницької компанії Research & Branding Group Євген Копатько отримав російське громадянство згідно з указом президента РФ Володимира Путіна.

Президент РФ Володимир Путін підписав указ про прийняття до громадянства Росії українського соціолога, керівника дослідницької компанії R&B Group Євгена Копатька.

Відповідний указ опубліковано на офіційному інтернет-порталі правової інформації.

"Прийняти до громадянства РФ Євгена Копатька, який народився 27 липня 1963 року в Україні", – ідеться в документі.

Євгеній Копатько проводив політичні дослідження для Партії Регіонів та Ріната Ахметова, стверджують у соцмережах.

"Спочатку створив ДІАЦ (Донецький інформаційно-аналітичний центр) - власне, я його ще відтоді знаю; потім переїхав до Києва, тут центр цей став соціологічною компанією Research&Branding Group, незабаром скоротився до R&B Group. Займались вони багато й комерційними дослідженнями, а в політичному плані працювали на регіоналів, робили їм і закриту соціологію постійно, наскільки мені відомо. Коли Янукович прийшов до влади, робили закриту соціологію для АП постійно", - пише про Копатька Олександр Михельсон.

Копатько виїхав до Росії у квітні 2015 року.

Після його виїзду до Росії, журналіст та ведучий "Антимайдану" Юрій Кот розповів, що Копатько виїхав, "побоюванням можливих переслідувань", адже напередодні опублікував низькі рейтинги Петра Порошенка та Арсенія Яценюка.

Прізвище Копатька було виявлено у "чорній бухгалтерії" Партії регіонів, де вказано, що він у 2012 році отримав від Партії регіонів 2 млн 250 тисяч доларів США готівкою.

Останнім часом Копатько часто з'являвся в якості експерта по Україні в пропагандистських ток-шоу на російських телеканалах. Зокрема, він неодноразово брав участь в програмі "Вечір з В. Соловйовим" на "Росія 1", "Право голосу" на "ТВЦ".

Відео своїх виступів Копатько публікує на сторінці у Facebook.

"Євгене Едуардовичу, а український паспорт ви здали, як того вимагає буква Конституції - чи приберегли про всяк випадок?", - запитує Олександр Михельсон наприкінці свого посту в Facebook.