У Росії вибивством Дениса Вороненкова займається слідчий, який 7 років фабрикував проти нього справу

16:55, 21.06.2017
У Росії вибивством Дениса Вороненкова займається слідчий, який 7 років фабрикував проти нього справу

Денис Вороненков із 2011 року в Росії звинувачувався у шахрайстві (Крим.Реалії)

У Слідчому комітеті Росії справу про вбивство громадянина України Дениса Вороненкова у центрі Києва веде слідчий, який із 2011 року фабрикував проти екс-депутата держдуми РФ кримінальну справу.

Про це повідомляє "Укрінформ" з посиланням на заяву дружини Вороненкова Марію Максакову.

"Мені незрозуміло багато з того, що відбувається, тому що слідчий, який розслідує вбивство Дениса (Вороненкова - ред.), - він же з 2011 року займався фабрикуванням проти нього кримінальної справи. У нього (Вороненкова) був депутатський імунітет, тому це слідство велося щодо невстановленої особи, але всі чудово знали, щодо кого він (слідчий - ред.) фабрикує дійсну брехню", - сказала Максакова.

Слідчого, за словами Максакової, звати Денис Жеренов.

"Саме цей слідчий, який фабрикував справу, розслідує вбивство громадянина України на території України. Як цим можна займатися? Хоча я розумію, завдяки яким механізмам це все відбувається", - сказала дружина загиблого.

Максакова також заявила, що після вбивства Вороненкова вона стала представлять для Росії більшу проблему, ніж її покійний чоловік.

"Ось там, біля готелю "Прем'єр Палац", вони вбили не тільки його, вони вбили все, що в мені було компромісним, жалісливим... На цьому етапі вони створили з мене більшу проблему, ніж Денис. Причому цю проблему створив не Путін, не адміністрація президента, не Кремль, а люди, які в своїх інтересах в зв'язці з криміналітетом", - заявила вона.

До вбивства її чоловіка російські спецслужби залучили кримінальні кола, вважає Максакова.

"Я б не стала проводить лінії між спецслужбами і криміналітетом. Кримінал прекрасно співпрацює, працює з ними і навіть чекає, коли їх попросять виконати для них якусь роботу", - резюмувала вона.

Нагадаємо, Дениса Вороненкова застрелили у центрі Києва 23 березня. Кіллер чекав екс-депутата російського парламенту поблизу готелю "Прем'єр-Палас".

Кіллер помер у лікарні.

Українські слідчі розглядають як пріоритетну версію дій Російської Федерації.

Вороненков у грудні 2016 роки разом зі своєю дружиною, також колишнім депутатом Держдуми Марією Максаковою переїхав до України, а 14 лютого 2017 року повідомив про отримання українського громадянства. В Україні колишній російський депутат дав свідчення у справі про державну зраду стосовно колишнього президента України Віктора Януковича.