У Білорусі затримали російського священика за підозрою у сутенерстві

09:55, 09.08.2017

Слідчий комітет Білорусі відкрив кримінальну справу щодо сутенерства і організації проституції відносно громадянина Росії, затриманого разом із двома молодими жінками у Вітебську.

 

Про це йдеться на сайті СК Білорусі.

 

Затриманий повідомив слідчим, що він є священиком одного з храмів Ленінградської області Росії.

 

За версією слідства, 39-річний російський священик намагався вмовити двох жінок – 20 і 30 років поїхати з Вітебська до Санкт-Петербургу для заняття проституцією. Усіх їх затримали під час посадки на автобус в районі автовокзалу у Вітебську.

 

За неофіційними даними місцевої преси, затриманим виявився священик храму Святих Апостолів Петра і Павла Всеволожського району Ленінградської області Микола Кіреєв.

 

Його дружина вже звернулася до поліції щодо зникення чоловіка. За її словами, він нібито поїхав у паломницьку подорож до Білорусі, але згодом перестав виходити на зв’язок.  

 

Пізніше особу затриманого підтвердив російським ЗМІ заступник голови синодального відділу зі зв’язків з громадськістю РПЦ Вахтанг Кіпшідзе. За його словами, на час слідства Кіреєву заборонено служіння в церкві, тоді як в РПЦ вивчають усі обставини висунутих священику обвинувачень.