Прокуратура Риги відкрила справу проти латвійця, що воює за бойовиків

12:40, 10.09.2017
Прокуратура Риги відкрила справу проти латвійця, що воює за бойовиків

(Фото: Facebook)

У Литві прокуратура Ризького судового округу за участь у конфлікті на Донбасі з боку бойовиків вирішила притягнути до кримінальної відповідальності Інтса Гершманіса, який оголошений в міжнародний розшук.
 
Прес-секретар Генеральної прокуратури Христині Сутугіна повідомила агентству LETA, що прокурор в червні прийняв рішення про притягнення особи до кримінальної відповідальності за двома статтями Кримінального кодексу - протиправна участь в збройному конфлікті і участь в злочинах злочинної організації. Прокуратура вважає, що обвинувачений перебуває в організації, яка створена з метою вчинення особливо тяжких злочинів проти держави, надаючи військову підтримку антидержавного формування.
 
Також звинувачення вважає, що Гершманіс, перебуваючи у незаконному збройному формуванні, застосовуючи вогнепальну зброю та іншу спеціальну військову техніку, брав участь у військових операціях, здійснюючи напади на контрольовані урядом України військові сили, тобто брав участь у збройному конфлікті, направленому проти державної цілісності України.
 
З урахуванням того, що обвинувачений уникає досудового процесу, виданий європейський ордер про арешт, який спрямований на виконання Держполіції. Зараз кримінальний процес призупинено.
 
У Поліції безпеки повідомили, що кримінальний процес проти Гершманіса розпочато в 2015 році, а в цьому році справа направлена ​​прокуратурі для початку кримінального переслідування. Гершманіс оголошений в міжнародний розшук.
 
Як свідчать розміщені в фейсбуці фотографії, Гершманіс 1973 року народження не приховує своїх занять. Він сфотографований у військовій формі, озброєний, разом з іншими озброєними чоловіками. На Донбасі він знаходиться з червня 2015 року та вважає себе громадянином ДНР.