Жебрівський не евакуюватиме населення через вибухи під Маріуполем

20:29, 22.09.2017

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський вважає, що необхідності в евакуації місцевого населення через пожежу на складах з боєприпасами поблизу селища Новоянісоль на Донеччині наразі вже немає.

 

Про це пан Жебірвський написав у Facebook  в п’ятницю ввечері, коли вибухи на арсеналі вже припинилися.

 

«Поблизу селища Новоянісоль сталася надзвичайна подія: загорілися склади з боєприпасами. Станом на тепер інтенсивність вибухів зменшилася. Уламки від снарядів частково летять у бік селища. Люди перебувають у підвалах. Необхідності евакуації місцевого населення немає. Селище відключено від газу, але підключене до електропостачання. На місці розгорнуто штаб - представники ДСНС, поліція, керівництво сектору «М», військова прокуратура. Загалом на місці працює 280 представників різних служб та 53 одиниці техніки», - повідомив керівник Донеччини.

 

За його словами, інформація про постраждалих поки що не надходила, причини пожежі з'ясовуються.

 

Згодом поліція Донеччини повіомила, що вибухи припинилися. Наразі правоохоронці втигли евакуювати 30 селян з найближчих будинків, а військові – особовий склад військової частини.

 

Нагадаємо, близько 16.20 на складах боєприпасів в районі села Новоянісоль Донеччини сталася пожежа та почали вибухати снаряди. За попередньою інформацією, спочатку пожежа виникла на сільськогосподарських угіддях, а потім вогонь перекинувся на розташований поруч склад військової частини.