Заступник голови Нацполіції Фацевич підтримав у суді підлеглих, підозрюваних у злочинах на Майдані

11:50, 30.09.2017
Заступник голови Нацполіції Фацевич підтримав у суді підлеглих, підозрюваних у злочинах на Майдані

Заступник голови Національної поліції Олександр Фацевич прийшов до Печерського районного суду Києва захищати підозрюваних у вчиненні злочинів на Майдані співробітників поліції.

"Це гідні офіцери, які виконували після 2014 свої обов’язки. Їх визивали для надання свідчень у якості свідків, були обшуки у цих людей вдома, і вони продовжували нести службу. Три роки їх ніхто не чіпав", — заявив Фацевич.
 
За його словами, один з підозрюваних був старшим інспектором з особливих доручень відділу організації конвойної служби і охорони судів, другий – був начальником цього ж відділу.
 
"Одного з них звинувачують, що він організовував видачу спецзасобів, які закуповувалися у Росії. Але старший інспектор з особливих доручень не може відповідати за видачу спецзасобів", — додав Фацевич.
 
"Ці працівники мені дуже потрібні, вони спеціалісти і вони не порушували закон. Я читав клопотання. Якщо я керівник і я бачив би, що вони до чогось причетні, я б тут не стояв зараз. Я їх безпосередній керівник, я прийшов їх підтримати", — заявив він.
 
 
Як повідомляла "УМ", очільникам департаменту превентивної діяльності Національної поліції України вручили підозри у перевищенні влади під час Революції Гідності.
 
Ігор Бабич під час Майдану був головним інспектором відділу організації служби конвойних підрозділів спецустанов і судової міліції Департаменту громадської безпеки МВС.
 
Анатолій Серединський під час Майдану - начальник відділу організації служби управління організації служби роботи конвойних підрозділів спеціальних установ і судової міліції Департаменту громадської безпеки МВС