Поблизу кордону з Росією зникли двоє прикордоників з Сумського загону

15:11, 04.10.2017
Поблизу кордону з Росією зникли двоє прикордоників з Сумського загону

Зниклих на Сумщині прикордонників продовжують шукати.

Державна прикордонна служба України розшукує двох прикордонників, які зникли під час моніторингу україно-російського кордону на Сумщині у вівторок, 3 жовтня.

 

Про це повідомляє сайт Державної прикордонної служби у середу.

 

Відзначається, що 2 офіцери відділу прикордонної служби "Зноб-Новгородське" Сумського прикордонного загону здійснювали моніторинг ділянки державного кордону, а близько 20:00 у вівторок зв'язок з ними перервався.

 

"На даний час Державна прикордонна служба розшукує зниклих військовослужбовців та встановлює їх місце знаходження", - йдеться в повідомленні.

 

Як повідомив помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян, станом на 14:00 4 жовтня жодної інформації про місцезнаходження зниклих прикордонників немає.

 

"Імена їх відомі, але поки ми не з’ясуємо всі обставини, ми їх не розголошуватимемо. Їхнє місцезнаходження невідоме, продовжуємо шукати їх власними силами", - сказав пан Слободян.

 

За його словами, Держприкордонслужба з цього приводу звернулася до російської сторони.

 

"Вранці під час первинного контакту і нашого усного запиту російська сторона сказала, що нікого вона не затримувала, водночас пізніше у російських ЗМІ з'явилася інформація, що нібито російськими прикордонниками затримані 2 українські прикордонники. Тому зараз ми надіслали до них офіційний запит", - сказав Олег Слободян.

 

При цьому, Держприкордонслужба продовжує вивчати всі обставини зникнення і шукати прикордонників.

 

"До пошуку залучені як власні сили, так і правоохоронці", - підсумував Слободян.