Державний адвокат Максим Герасько вилетів до Януковича в Ростов

11:57, 05.10.2017
Державний адвокат Максим Герасько вилетів до Януковича в Ростов

Максим Герасько у 2015 році був адвокатом Олексія Пукача та "ДНРівця" із Бразилії Рафаеля Лусваргі (скріншот відео)

Адвокат Максим Герасько, якого держава призначила у якості захисника Віктору Януковичу, відправився до свого підзахисного в Ростов-на-Дону.

Про це повідомляє "Громадське".

Через те, що максим Герасько вилетів до Ростова, засідання суду в справі про державну зраду Віктора Януковича не відбулося.

«На засідання не прибув адвокат Віктора Януковича. Попросив відкласти засідання, оскільки він відлітає до міста Ростова-на-Дону, для зустрічі зі своїм підзахисним Віктором Федоровичем Януковичем», — оголосив суддя Владислав Дев'ятко.

Він зазначив, що адвокат представив копію квитка на авіарейс до Москви на 5 жовтня.

Нагадаємо, Максим Герасько став адвокатом Віктора Януковича після того, як його попередник, державний адвокат Віталій Мешечок взяв самовідвід. Його призначили тому, що Віктор Янукович відкликав усіх своїх адвокатів, роботу яких він оплачував.

Максим Герасько під час судового засідання 20 вересня заявив, що він збирається побачитися із підзахисним в Ростові-на-Дону та просив надати йому бюджетних грошей для відрядження. наразі невідомо, за чий рахунок адвокат Герасько полетів до Януковича.

Екс-президента Віктора Януковича звинувачують у державній зраді. В Оболонському районному суді розглядають докази: наприклад, лист Віктора Януковича до Володимира Путіна, який на засіданні Ради безпеки ООН представив Віталій Чуркін, визнали таким, що не закликав до збройної агресії та захоплення українських територій Росією.