В Криму залишили за гратами проукраїнського активіста Володимира Балуха до 16 січня

20:18, 24.10.2017
В Криму залишили за гратами проукраїнського активіста Володимира Балуха до 16 січня

Володимир Балух у суді (Кримська правозахисна група)

Роздольненський районний суд Криму залишив під вартою до 16 січня Володимира балуха, якого звинувачують в зберіганні зброї на горищі свого будинку.

Про це повідомляє "Крим.Реалії".

У дебатах щодо обрання запобіжного заходу для українського активіста Володимира Балуха прокурор заявив, що підстав для зміни тримання під вартою не з'явилося.

За заявою прокурора, перебуваючи на волі, Балух «може продовжити займатися протиправною діяльністю».

Захисник Балуха звернув увагу суду на те, що прокурор не надав жодного доказу, і підкреслив, що в суду немає законних підстав тримати Балуха під вартою, а також нагадав, що у нього на утриманні літня мати.

Сам Володимир Балух у дебатах заявив, що з усіх підстав для його утримання під вартою відпали всі, за винятком наявності українського громадянства.

«Я українець. Це єдина причина, через яку ви можете залишити мене за ґратами», – сказав він.

Нагадаємо, Володимира Балуха в серпні засудили на 3 роки і 7 місяців колонії, а ще зобов’язали сплатити штраф у 10 тисяч рублів.

З обшуками в його будинок прийшли після того, як він вивісив на ньому прапор України. Активіст заявляє, що зброю йому підкинули. При цьому на суді з його будинку вимагали зняти табличку з написом «вул. Небесної Сотні».