Владислава Каськіва екстрадували в Україну

10:20, 01.11.2017
Владислава Каськіва екстрадували в Україну

З Панами екстрадували екс-голову Держкомінвестпроекту Владислава Каськіва. Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко у Facebook.
 
"Вночі 1 листопада спільними зусиллями ГПУ та СБУ з Панами в Україну екстрадовано колишнього голову Держкомінвестпроекту В. Каськіва, який підозрюється у заволодінні в 2012 році у змові з іншими особами коштами державного бюджету України на суму близько 7,5 млн грн", – написав він.
 
"Наразі Каськіва доставлено до Головного слідчого управління ГПУ, тривають слідчі дії" – повідомив Луценко вранці 1 листопада.
 
Генпрокурор наголосив, що "це перший випадок екстрадиції екс-високопосадовця в Україну – але не останній".
 
У свою чергу Андрій Портнов написав, що Каськів сам попросив його видати Україні і нібито купив квиток на літак. 
 
"Генеральна прокуратура повідомила про успішну спецоперацію ГПУ і СБУ щодо Владислава Каськіва, який перебував у Панамі, назвавши це першим випадком екстрадиції і заявивши, що вони попереджали, що ніхто і ніде не сховається", – зазначив Портнов.
 
"М'яко кажучи, це дешевий піар, а не спецоперація. Каськів кілька місяців тому письмово попросив у панамської влади своєї добровільної екстрадиції до України, доводив панамському суду, що йому нема чого приховувати, а потім ще й купив авіаквиток за свій рахунок", – заявив він.
 
Як відомо, Каськіва було оголошено в розшук за ч. 5 ст. 191 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах) та ч. 2 ст. 366 КК (службова фальсифікація).
 
 
18 серпня 2016 року генпрокурор Юрій Луценко повідомив про затримання на території Республіки Панама Каськіва за розкрадання та інші службові злочини. 
 
У березні поточного року стало відомо, що Панама відмовила Каськіву в наданні статусу політичного біженця. 12 вересня Панамський суд обрав Каськіву запобіжний захід у вигляді застави $ 600 тис., він подав клопотання про політичний притулок.