На Черкащині виготовляли для Росії навігаційні прилади (фото)

18:27, 30.11.2017
На Черкащині виготовляли для Росії навігаційні прилади (фото)

Навігаційне обладнання виробника з Черкащини для російського замовника. (Фото СБУ)

Кому війна, а  кому – мати рідна: на Черкащині підприємство, яке виготовляє навігаційні прилади з програмним забезпеченням для потреб української армії, продавало  аналогічну продукцію й до російського війська.

 

Про це «УМ» повідомили в управлінні СБУ в Черкаській області в четвер.

 

За словами правоохоронців, співробітники Служби безпеки  блокували постачання до Російської Федерації товарів подвійного та військового призначення українського виробництва.

 

 

«Як з’ясувалося, до 2014 року це підприємство укладало офіційні угоди і поставляло обладнання законно, а потім вирішили обходити закон та взялися переправляти його, незважаючи на заборони, через інші країни», – розповідає прес-секретар СБУ в Черкаській області Катерина Дрога.

 

За її словами, в умовах запроваджених санкцій керівництво заводу продумало й організувало механізм  нелегальних поставок високотехнологічного військового обладнання до країни-агресора  через так званий «сірий канал», тобто транзитом через країни Європи та Азії, щоб приховати реального отримувача товару.

 

 

Під час обшуків на підприємстві правоохоронці вилучили документацію, яка підтверджує незаконне відправлення продукції до Росії, та зразки обладнання подвійного призначення, яке направлено на експертизу.

 

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 333 Кримінального кодексу України.

Наразі експерти встановлюють на яку суму підприємство зробило поставки для армії країни –агресора.